Lars Lerins spännande framtidsbesked – efter succén i SVT

Först julvärd i SVT – sen väntar konsten, men också det nya steget.

Nu berättar Lars Lerin, 66, vad han har för planer för framtiden.

– Jag har fler barnböcker på gång, säger han till Nöjeslivet.

Lars Lerin, 66, är årets julvärd i SVT. Från klockan 14.55 till sena kvällen presenterar han program den 24 december i SVT1.

Det blir förmodligen den viktigaste julaftonssändningen på länge – kanske någonsin? – mitt under coronapandemin.

Lars Lerin är SVT:s julvärd 2020. Foto: Ulrika Malm/SVT

Till alla som kanske kommer tillbringa julafton ensamma – särskilt i samband med covid-19-restriktionerna – har han ett speciellt budskap.

– Man kan väl säga att det kommer en vardag efter det här också, man kan väl låtsas att det är en måndag. Man behöver inte sitta och känna efter att det är jul. Jag tycker själv det kan vara arbetsamt med helger. Kanske inte nuförtiden, men tidigare i mitt liv har jag mer tyckt om den grå vardagen och inga större högtider. Man får se på tv helt enkelt, det är tur att vi har tv:n, säger Lars Lerin till Nöjeslivet.

”Inga större äventyr”

Nu berättar den folkkäre konstnären och författaren vad som händer när kamerorna slocknat – efter den viktiga sändningen.

– Då blir det väl mer att jag ska måla i lugn och ro. Då blir det inga större äventyr, säger Lars Lerin.

STOCKHOLM 20190319 Konstnären Lars Lerin och hans make Manoel "Junior" Marques anordnar en konstskola för en grupp personer med funktionsnedsättningar i Karlstad i andra säsongen av "Lerins lärlingar" i SVT. Foto Fredrik Sandberg / TT
STOCKHOLM 20190319 Konstnären Lars Lerin och hans make Manoel ”Junior” Marques Junior har under hösten varit aktuella i egna programserien ”Lerins sommarö”. Foto Fredrik Sandberg / TT

Konstnären och tv-profilen, också aktuell med tittarfavoriten ”Lerins sommarö” som gjort succé i samma kanal, har på senare tid också blivit barnboksförfattare. Hittills har Lerin gett ut barnböckerna ”Trollet är inte hemma” och ”Elsa i skräddartorp” – nu kan en tredje vara på väg, avslöjar han.

– Jag har fler barnböcker på gång och har hållit på rätt mycket med det i år. Det kom en i höstas sen kommer en nästa år. Det är alltid roligt se hur det går, säger tvåbarnspappan från Värmland.

Han fortsätter:

– Den är i stort sett klar. Det ska bara putsas på och lite finjustering. Möbleras om lite grann. I stort sett är den klar, säger Lerin och förklarar att den handlar om en tam kråka.

HAMMARÖ 2017-05-07 Hemma hos konstnären Lars Lerin, aktuell med boken ”Och fågeln flög fritt för att uppsöka sin bur”, på Hammarö utanför Karlstad. Foto: Linn Malmén / TT

Han förklarar att han är orolig för coronaviruset, och hoppas att krisen snart ska vara över.

– Vi går hoppas på att den här corona går över, så man inte ska behöva vara så orolig för att vara ute. Men vi får hoppas på ett vaccin snart, om en överlever till dess.

Han förklarar att han inte går och tänker på pandemin hela tiden.

– Men jag är försiktig när jag är ute och har alltid handsprit med mig. Jag går helst inte in i affärer och så.

Lars Lerin är SVT:s julvärd 2020. Foto: Ulrika Malm/SVT
Lars Lerin är SVT:s julvärd 2020. Foto: Ulrika Malm/SVT

Vad tycker du om Lars Lerin som julvärd? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!