Foto: SVT

Lars Lerins tunga insikt med barnen – efter svåra tiden: ”Det var lite sorgligt”

En tung period åtskilda från varandra.

Nu berättar Lars Lerin om den tuffa perioden för familjen.

– Det var lite sorgligt, säger han till Nöjeslivet.

Våren och sommaren 2020 går inte till historien som en fantastisk sådan för SVT:s julvärd Lars Lerin. Familjen befann sig i Brasilien när coronapandemin var i sin linda.

Lars Lerin bestämde sig då för att åka hem lite tidigare än resten av familjen, i tron att de skulle resa till Sverige kort efter honom.

Men det gjorde de inte.

Lars Lerin i ”Lerins sommarö” på SVT. Foto: SVT

I stället blev maken Junior och barnen Rafael och Gabriel fast i Sydamerika, till följd av pandemin. Alla hårda restriktioner gjorde att de blev kvar på andra sidan jordklotet.

Det blev en tuff period.

– Det var tre månader och det var tråkigt just med barnen, att en inte kan prata med dem på plats, så tappar de svenska språket. Det var lite sorgligt, men det tog de igen sen när de kom hem igen, säger Lars Lerin till Nöjeslivet.

Maken Junior blev kvar med barnen i Brasilien. Foto: SVT

Den folkkäre konstnären och tv-profilen hade mycket tid för sig själv under den perioden, och arbetade mycket. Samtidigt har han varit väldigt påverkad av pandemin – och fruktat den.

– En var så chockad med corona, och det var så nytt att man hade den där skräcken med hur allt skulle bli. Om man överhuvudtaget skulle klara sig, säger Lars Lerin.

Lerins kärleksgest till mamman

En kär familjemedlem som inte varit fast i Brasilien är Lerins egen mor. I ett pressmeddelande från SVT förklarade Lerin vilken stor inverkan hans mamma haft på beslutet att tacka ja till julvärdskapet. Konstnären berättar att mamman tittar mycket på tv.

När de ses är de väldigt noga med att följa myndigheternas rekommendationer.

– Hon är gammal och ligger på äldreboende och kan inte röra sig nästan. Men jag pratar med henne varje dag i telefon och hälsar på en gång i veckan. Då smiter jag in på en altandörr med handsprit. Sen sitter jag där i dörren och så pratar vi, sade Lerin till Nöjeslivet i november.

Lars Lerin är också aktuell med egna serien ”Lerins sommarö” som visas på onsdagar i SVT1. På julafton är han kanalens julvärd.

Dela gärna vidare om du ser fram emot det och vill önska Lars lycka till!

Lars Lerin är SVT:s julvärd 2020. Foto: Ulrika Malm/SVT