Lasse Berghagens politiska löfte till svenska folket: ”När jag blir invald…”

Lasse Berghagen. Foto: TV4/Youtube/Wikkicommons/Frankie Fouganthin

Folkkära artisten Lasse Berghagen har många strängar på sin lyra. Förutom artist så skriver han även barnböcker och numera även har en podcast tillsammans med Olof Röhlander.

I det senaste avsnittet berättar Lasse om sitt politiska engagemang och sin speciella hjärtefråga.

– Jag har tänkt på att man klagar på ungdomen, att de är ute på stan och bråkar och busar. Men jag tror att det största problemet som vi har med ungdomen, eller ja största och största är att det finns inga ungdomsgårdar. Det finns ju ingenstans som de kan ta vägen. Det är klart att de är ute på stan då, säger Lasse Berghagen i podcasten.

Lasse Berghagen berättar om sin hjärtefråga i podcast. Foto: Frankie Fouganthin/Wikkicommons

”Kunde lyssna om man hade problem”

Han berättar vidare hur han själv hade nytta av just ungdomsgårdar och vad det betydde för honom.

– När jag var grabb hade jag tre ungdomsgårdar som vi kunde gå till.  Det fanns väldigt bra killar som jobbade där. De kunde lyssna om man hade problem och kunde hitta på roliga saker.

Lasse Berghagen löfte om han blir vald i riksdagen. Foto: Youtube/TV4

Lasses djärva pik till politikerna

Lasse Berghagen är klar med att det finns bara en grupp som skulle göra något åt detta problem och att det finns bara en lösning.

– Så om jag till nästa val blir invald i riksdagen så kommer jag kämpa för att få fram ungdomsgårdar men att jag nämner detta redan nu är att det förfan inte får ta längre tid, alltså. Det kan väl våra politiker räkna ut med näsroten, säger han lite skämtsamt.

Vad tycker du om detta? Skulle du vilja se Lasse Berghagen som politiker? Lämna en kommentar på vår Facebook-sida.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/YEIoszsDTPuu9Wiyb4A80uKPzcEki5RxTTv-KCHcV4sK99D_8gB8sg-CEGuUD_YM?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1080:1180″ /]

Exit mobile version