Lasse Holm ryter ifrån – trött på unga som struntar i coronarestriktioner: ”För jävligt”

Vaccineringen är i full gång i Sverige, men hur myndigheterna har hanterat krisen är Lasse Holm kritisk till.

Den kända musikproducenten berättar nu i en intervju med Hänt om ilskan efter en lång och svår isolering.

– Vi äldre känner att vi är den stora riskgruppen, det är vi som måste hålla oss jäkligt isolerade medan de unga känner att de kanske inte har samma risk för att bli svårt sjuka. Då blir det en sån här snedvriden situation i samhället, säger Lasse till sajten.

Det har varit en tuff tid för oss alla, men kanske desto svårare för våra äldre.

På grund av den rådande pandemin har alla äldre fått hålla sig isolerade för att inte riskera att bli allvarligt sjuka av viruset.

Men den tuffa isoleringen har också satt djupa spår.

Den legendariska producenten och artisten Lasse Holm, 77, som själv är i riskgrupp, riktar nu kritik mot hur coronasituationen har hanterats.

I en intervju med Hänt berättar han, att han hade önskat myndigheter hade stängt ner samhället helt istället för att låta till exempel köpcentrum vara öppna.

Lasse Holm
Foto: TV4

Medan de har varit öppna har istället flera branscher drabbats hårt, vilket Lasse tycker är orättvist.

– Det finns ingen logik i hur myndigheterna har stängt ner vårt samhälle och det har jag stark kritik till. Inte bara jag såklart utan det är ju frustration i hela min bransch.

LÄS MER: Lasse Holms plötsliga besked – ärliga orden om vännen Lotta Engbergs romans med Mikael: ”Hon är så jäkla…”

Stora ilskan mot de yngre

Lasse Holm som har liksom många andra äldre fått hålla sig isolerad, är arg på den yngre generation som gång på gång bryter mot restriktionerna.

– Så länge man håller samhället öppet så känner ju folk att ”jag kan göra det och jag kan göra det”. Då är det egna samvetet kanske inte så stort om man är i 35-års åldern och känner ett behov av att leva ett ganska normalt liv. Jag menar jag kan förstå de unga också, att de är fruktansvärt frustrerade. Vi äldre känner att vi är den stora riskgruppen, det är vi som måste hålla oss jäkligt isolerade medan de unga känner att de kanske inte har samma risk för att bli svårt sjuka. Då blir det en sån här snedvriden situation i samhället, säger Lasse och fortsätter:

Lasse Holm
Foto: TV4

– Jag kan inte sitta här och rikta pekfinger till de unga för jag tycker synd om de unga. Jag har själv ett barnbarn som ska ta studenten i vår och herregud, nedstängda allting och inga studentfester, åka på lastbilsflak, inget av ungdomens superglädje som är lite av livets början. Det är ju för jävligt helt enkelt.

Lasse berättar vidare att det finns ingen tvekan om att själv ta vaccination när den dagen kommer, och att det är ett ljus i mörkret att allt fler ta det.

Efter en lång och svår tid vill Lasse välja att leva på hoppet om en bättre framtid och år.

LÄS MER: Lasse Holms bakslag – beskedet folkkära artisten inte ville ha: ”En sorglig jul”

Vad tycker ni om Lasses kritik? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.