Lasse Holms glädjebesked – efter svåra hälsokampen: ” Det blir nog många…”

Lasse Holm har en otrolig låtskatt i bagaget med flera vinster i Melodifestivalen.

Nu tar han sig an en ny utmaning tillsammans med Melloveteranerna Ingela ”Pling” Forsman, Monica Forsberg, och Torgny Söderberg.

De odödliga hitsen som ”Främling” med Carola och Kikki Danielssons ”Bra vibbrationer”, röjde han stora framgångar under 80-talet.

Numera är Lasse Holm drivande bakom succén ”Diggiloo” som varje sommar lockar tusentals personer att se några av de mest folkkära artisterna sjunga en del av hans hits.

Trots att han fyllt 75 år är det ingenting som stoppar Lasse från att arbeta lika hårt som alltid.

Men det har också fått sitt pris.

Lasse Holm
Efter svåra hälsokampen kommer nu äntligen Lasse Holm med ett glädjebesked. Här med frun Kerstin. Foto: Pontus Lundahl/TT

Lasse Holm om svåra hälsokampen

Mitt under succén som låtskrivare under 80-talet hamnade han allt närmare botten.

– Jag mådde så jävla dåligt. På den tiden, vid 1981, fanns inte de här klysch-orden ”gå in i väggen” och ”utbränd” men jag var nog faktiskt på gränsen till att vara utbränd eller på väg in i väggen, har han tidigare berättat för Expressen och fortsätter:

– Jag sov för lite, jag rökte för mycket, festade lite för mycket, jobbade jämt och det har alltid ett pris. Det blev mitt uppvaknande. Jag hade en period där jag inte mådde så bra och då ändrade jag min livsstil.

Men efter den tuffa hälsokampen kan han nu se fram emot ett rejält drömprojekt. Han ska nämligen tillsammans med Melloveteranerna Ingela ”Pling” Forsman, Monica Forsberg, och Torgny Söderberg skapa en musikal.

– Det är en musikal som bygger på alla våra hits genom åren. Monica och jag har skrivit en story där vi väver in de här låtarna, lite som i ”Mamma mia”. Idén kom från Lasse och Torgny som frågade oss om vi ville vara med och göra det här och det ville vi så klart., säger Ingela ”Pling” Forsman till Aftonbladet.

Historien är skriven och nu är det manus som det filas på, men veteranerna lovar att det kommer bli en ”feelgood”-story.

Lasse Holm
Det blir en riktig hitkavalkad i Lasse Holms nya projekt. Foto: NORA LOREK / TT

Låtarna som kommer att finnas med i nya projektet

Och låtarna kommer definitivt publiken att känna igen.

– Det kan man nog inte säga faktiskt. Det blir nog många. När den väl sätts upp så kommer de flesta kunna sjunga med, säger Pling med ett skratt.

Nu väntas bara planering för vilka artister och sånger som ska ingå.

– Vi har kommit långt med det här, manuset håller på att bearbetas. Vi ser över möjliga teatrar och har börjat ha möten med olika artister och skådisar som skulle kunna vara aktuella för olika roller, säger producenten Patrik Krall till tidningen.

Wow detta ser vi verkligen fram emot! Skulle du se på musikalen? Lämna en kommentar på vår Facebooksida.