Lasse Kronér bryter tystnaden – därför nobbar han toppjobbet i tv: ”Säger bara vad jag tycker”

Just nu är Lasse Kronér aktuell med tittarsuccén ”Doobidoo”. Men nu berättar stjärnan att karriären hade kunnat sett annorlunda ut.

För några år sedan fick han nämligen förfrågan om ett annat toppjobb i rutan. Men han tackade nej.

På 80 och 90-talet fick vi se honom som en av medlemmarna i showgruppen Triple & Touch.

Ja den långa banan i rampljuset fick sitt startskott där musiken stod i fokus, men sedan många år tillbaka är det programlederiet som är synonymt med Lasse Kronér.

Under hans långa karriär har han lett Melodifestivalen, Bingolotto, Smartare än en femteklassare. Ja, Lasse Kronér har gjort det mesta i tv-väg.

Men under de senaste 17 år är det tävlingsprogrammet ”Doobidoo” som varit Lasses stora fokus.

Lasse Kronér med dotter
Lasse Kronér med dottern. Foto: TV4

LÄS MER: Lasse Kronérs döttrar Mathilda och Amalia har vuxit upp – så lever kändisbarnen utanför rampljuset

Lasse Kronér om tittarsuccén i Doobidoo

2022 gjorde programmet succé vecka efter vecka och rekordmånga bänkade sig framför programmet.

 I år har inte varit klokt. Jag känner en stor ödmjukhet och tacksamhet. Så oväntat bra att det går just så bra, sade han till Nöjeslivet då.

På frågan det är som får tittarna att aldrig få nog av Doobidoo, svarar Lasse att han tror det beror på flera saker.

 Vi är inte så märkvärdiga. Vi gör det varje gång som om det vore en direktsändning. Det är verkligen det roligaste som finns att köra live. Allt bara flyter på inför uppladdningen inför när varje program ska spelas in, och hur vi beter oss mot våra gäster spelar in. Det ska kännas som om tittarna är hemma i mitt vardagsrum, sade han till Nöjeslivet.

I förra helgen var de premiär för den nya säsongen och till Nöjeslivet berättade programledaren vad han tycker om årets upplaga.

 Det kommer bli mycket bra, det är mycket som händer i år. Jag tror det blir en jättebra säsong, säger han till Nöjeslivet.

Han tillägger:

  Det är inte något jag bara säger. Jag brukar faktiskt säga när det inte har känts så bra, men i år är det mycket skratt och mycket konstigt som händer.

Men det är inte bara Doobidoo som ger honom lycka för tillfället. För några veckor sedan spelade han och vännerna in 1,6 miljoner kronor i samband med V75 på Åby. 

Den folkkäre programledaren har sedan flera år tillbaka ett stort travintresse och syns ofta på hemmabanan Åby. Och faktum är att det hade kunnat vara med just trav han jobbat med.

Lasse Kronér
Foto: TT/SVT

LÄS MER: GRATTIS: Lasse Kronér tog hem miljonvinsten efter galna succén – det ska han göra för pengarna

Tackade nej till toppjobb

För Trav365 berättar programledaren nu att han fått frågan om att bli programledare för trav-tv men att han valde att tacka nej.

– Det passade inte riktigt då. Ibland kan det nästan låta som om jag är sponsrad av ATG, men så är det verkligen inte, jag bara säger vad jag tycker. Men jag tackade nej till att vara programledare för travsändningarna, detta var för några år sedan, säger han till Trav365.