Lasse Kronér rasar mot SVT – hårda orden: "Det är för jävligt"
Lasse Kronér

Lasse Kronér rasar mot SVT – hårda orden efter nya beslut om Doobidoo: ”Det är för jävligt”

Efter 17 säsonger av det populära programmet Doobidoo väljer SVT att ändra sändningstid från fredagar till lördagar.

Nu kritiserar Lasse Kronér beslutet och SVT skarpt.

– Jag är så jävla trött, säger han till Aftonbladet.

Doobidoo är ett musikprogram i SVT som under många år varit mycket populärt. Gästerna i programmet består av skådespelare, komiker, musiker och andra kända svenska personligheter.

Med folkkära Lasse Kronér i spetsen bänkar sig många svenskar framför programmet varje fredag för att avnjuta tävling och musik.

Lasse Kronér
Foto: SVT

Men i höst blir det ändring då programtiden flyttas från fredagar till lördagar.

Det beslutet är det dock inte alla som är nöjda med och Lasse Kronér riktar nu skarp kritik mot SVT.

Lasse Kronérs hårda ord efter beslutet

Lasse Kronér är känd för sitt lekfulla sätt att programleda och hans närvaro är antagligen en av anledningarna till att Doobidoo blivit så stort som det är.

Han är långt ifrån nöjd med att sändningen ska flyttas.

– Tittar man på SVT:s tablå så har Stockholm gjort en sak som har fungerat de senaste trehundra åren, nu överdriver jag, men det är ”Bäst i test” och då tapetserar man med det. Vi har lika bra eller bättre tittarsiffror. Då kan jag känna att jag har fått nog. Jag gör sjuttonde säsongen i år och vi har levererat mellan 1,5 och 2 miljoner tittare varje år, varje fredag, hela jävla säsongen, säger han till Aftonbladet.

Lasse Kronér
Foto: TV4

Att flytta programmet menar han kommer leda till att de tappar tittarsiffror.

– Jag är så jävla trött på att det sitter 14-åriga chefer där uppe i Stockholm som inte har en jävla aning om vad folklighet är och då ska bestämma vad övriga Sverige ska titta på. De har inte en jävla aning om ni frågar mig, säger han till tidningen.

SVT-chefens svar till Kronér

I samma intervjun får Lasse Kronér frågan om han tagit upp kritiken med sina chefer. Tv-profilen berättar att han har det, men är inte nöjd med bemötandet.

– Det har jag absolut gjort och jag tycker det är för jävligt. Jag tycker SVT har så ofantligt mycket kvalité och så begåvad personal och så sitter det på vissa chefspositioner totala muppar som inte har en aning om vad som händer. De går åt det håll det blåser för att de sitter på Stureplan och inte har en jävla aning om vad övriga landet vill ha för tv-program.

I en skriftlig kommentar till Aftonbladet bemöter SVT Kronérs kritik och marknadschef Christer Mellstrand skriver att:

”Doobidoo är ett mycket omtyckt program med stor publik och vi kommer marknadsföra programmet. Sen har olika program olika utmaningar. Bäst i test och Doobidoo har helt olika publik och därmed olika marknadsföringsutmaningar.”