Lasse Kronér talar ut – därför umgås tv-profilen inte med Casper Janebrink privat: ”Det är som det är”

När folkkära bandet Arvingarna vann Melodifestivalen 1993 med låten ”Eloise” var det ingen mindre än Lasse Kronér som var programledare.

Bandet och Kronér kommer båda från Göteborg och har gått sicksack på flera sätt under sina karriärer.

Nu berättar Lasse Kronér om verkliga relationen till Casper Janebrink och bandet.

– Det är som det är, säger han till Hänt.

Lasse Kronér blev precis färdig med inspelningen av senaste säsongen av det populära programmet Doobidoo.

Programmet har trogna tittare och har utan tvekan blivit en stor favorit hemma i sofforna. Många svenskar bänkar sig framför varje avsnitt och vid flera tillfällen har de till och med dragit miljonpublik.

Lasse Kronér
Foto: Bo Håkansson /SVT

När Casper Janebrink gästade Doobidoo under förra året hyllades han av tittarna som uppskattade hans magiska insats

Och man kan säga att det hänt en hel del i Janebrinks liv sedan den programmedverkan.

Dels har Arvingarnas sommarprogram ”Fest på Lassemans altan” precis sänt sitt sista avsnitt för säsongen.

Arvingarnas sommar 2022. Foto: Jakob Dahlström/TV4
Foto: Jakob Dahlström/TV4

Men han är också i medias blickfång till följd av skilsmässan från sin fru att ha hittat kärleken på nytt med hans yngre flickvän.

Inte nog med det så ska han även snart bli pappa och har köpt hus. Det här stoppar honom dock inte från att fortsätta göra TV.

Kronérs ord om Janebrink i Bingolottos Sommarkväll

För en tid sedan gick säsongens första avsnitt av ”Bingolottos Sommarkväll” som Casper Janebrink programleder tillsammans med Agneta Sjödin.

En som också programlett Bingolotto är Lasse Kronér. I en intervju hyllar nu Kronér sättet som Janebrink och Sjödins sköter uppdraget.

– Jag tycker att det är ganska självklart. De båda tillhör folkligheterna. För att leda det programmet krävs en folklighet och folklig approach där någon inte är rädd för folklighet. Det är personifierat skulle jag säga, båda har väldigt mycket av det i sig skulle jag säga. Så det är jätteroligt, säger Lasse till Hänt.

Agneta Sjödin, Casper Janebrink
Foto: TV4

Men det är inte första gången Kronérs och Arvingarnas vägar korsas karriärsmässigt och nu berättar Kronér om relationen mellan dem.

Relationen mellan Lasse Kronér och Arvingarna

När Arvingarna vann Melodifestivalen med succélåten ”Eloise” var det faktiskt ingen mindre än Lasse Kronér som var programledare.

Arvingarna med Eloise 1993, Foto: Youtube/ Eurovision GOLD

Men trots att de göteborgsbaserade profilerna har gått om varandra många gånger genom åren så har de aldrig faktiskt arbetat tillsammans.

Lasse Kronér verkar dock inte känna något annat än positivitet gentemot bandet, även om de inte umgås privat.

– Man känner ju Arvingarna som arbetskamrater men vi umgås inte privat och har aldrig gjort faktiskt. Men jag var programledare för Melodifestivalen när de vann med Eloise 1993. Man hejar och man går på varandras föreställning och så där men vi har aldrig jobbat ihop faktiskt. Det har vi inte. Men det är som det är, man känner ju varandra så är det, säger han till Hänt.