Lasse Kronérs karriärsbeslut – efter alla år hos SVT

”Doobidoo” är äntligen tillbaka!

En ny säsong av det populära tv-programmet har börjat och nu berättar programledaren Lasse Kronér om förändringarna i årets säsong och hans egen framtid på SVT.

Det har varit en lång väntan men för alla som har sett fram emot att få se mer av Lasse Kronér i ”Doobidoo”, kan äntligen luta sig tillbaka.

Efter förra säsongens succé har Lasse längtat efter att få återvända till tv-rutan.

Jag saknade ”Doobidoo” väldigt mycket när förra säsongen hade tagit slut. Det var väldigt kul då och vi hade fått ett strålande mottagande från tittarna, säger Lasse Kronér till Nöjeslivet.

Att programmet dessutom fyller 15 år kan inte Lasse riktigt ta in.

Det här lilla skitprogrammet som vi hittade på en gång i tiden, det som började som en testgrej fyller nu 15 år. Jag hade precis kommit från Bingolotto och hade gjort annat, men det känns otroligt roligt att se tillbaka idag.

Programmet som har premiär under fredagskvällen har genomgått flera förändringar.

Lasse Kronér
Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget /SVT

Hälsokampen bakom kulisserna

Lasse Kronér som själv drabbades av corona, påverkades starkt av inspelningarna.

Tre avsnitt spelades in med med publik på plats, och fyra avsnitt helt utan publik.

 Under inspelningarna blev det konstigt. Min hjärna har påverkats och blivit långsammare. Jag har märkt att jag kan tappa ord och meningar, vilket kan märkas i programmet, säger Lasse Kronér.

Grattis på 54-årsdagen Lasse Kronér.

Gepostet von Gillar SÅ SKA DET LÅTA. am Dienstag, 15. November 2016

Efter fyra avsnitt inspelade, sköts produktionen upp och det dröjde två månader innan det femte avsnittet började spelas in.

 Det kostar mycket att ha en produktion liggande. Redaktionen fick slita för att flytta på allt, artister byttes ut eller så kunde de inte efter vi flyttat allt. Nu i efterhand kanske det smartaste hade varit att lägga ner produktionen eller att ta in en ersättare, säger Lasse Kronér och fortsätter:

 SVT väntade in mig i största möjliga mån för att jag skulle klara av att spela in allt. Men nu i efterhand har jag ingen aning om hur det var. Jag minns inte, säger han och skrattar.

LÄS MER: Lasse Kronérs tuffa sjukdomskamp – tvingades stoppa inspelningen av Doobidoo: ”Ett enda mörker”

Framtidsbeskedet om ”Doobidoo”

Det är många som undrar hur länge programmet kommer att fortsätta och Lasse själv har ett klart besked till tv-tittarna.

Jag får ibland frågan om hur länge jag kommer göra detta. Jag har sagt så länge jag i någon mån får bestämma kommer jag fortsätta. Så länge jag kan förädla och hitta på nya saker för programmet, säger han och fortsätter:

– Jag har blivit 15 år äldre sedan starten men jag kommer stå här tills jag blir 80 år minst.

Lasse Kronér, Doobidoo
Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget /SVT

Redan klart med ny säsong

Lasse Kronér avslöjar dessutom att det redan är klart för en 16:e säsong av succéprogrammet.

Det finns planer på det och det är det som jag arbetar på just nu. Jag har börjat skissa på nya idéer och tankar med programmet, säger han och fortsätter:

Att programmet fyller 15 år visar att det finns liv i programmet och det finns ingen anledning att ta bort det. Artisterna är supernöjda och tycker det är skitkul fortfarande. Det gör jag också. Men det klart med tiden har det blivit jobbigare att hitta nya saker att ha med i programmet. Vi får hitta nya vinklar.

Wow så kul att höra att programmet kommer fortsätta! Det är verkligen fantastiskt! Grattis till 15 år!