Lasse Kronérs vägran – mystiska orden om hemliga projektet: ”Många andra som råkar illa ut

Inte nog med att han har varit svårt sjuk i covid-19 under året, Lasse Kronér har skapat tittarsuccéer och blivit programledare för nya program som sänds på bästa sändningstid.

Nu avslöjar han i en ny intervju med Fredrik Önnevall att han under tiden också hunnit med att fila på ett eget projekt.

Hittills har alla drabbats av coronaviruset på något sätt. Har man inte själv blivit smittad så känner man någon som blivit det.

Ja, den här tiden har minst sagt påverkat oss alla. Inte nog med att evenemang och konserter ställts in. Vi har också fått lov att skippa kontakten med våra äldre och andra nära och kära i riskgrupp.

LÄS MER: Lasse Kronér stoppas från comeback – ”Smartare än en femteklassare” läggs ned

Men trots att så många följt restriktionerna till punkt och pricka är det tusentals som insjuknat i viruset, bara i Sverige.

Var sjuk i 157 dagar

En som har drabbats hårt av coronaviruset är programledaren Lasse Kronér, som själv insjuknade i covid-19 i maj månad.

Den folkkära tv-profilen berättar att det tog 157 dagar att återhämta sig efter att han drabbats av viruset.

Till allas stora förtjusningen lyckades det ändå bli en ny säsong av tittarsuccén Dobidoo samt inspelningen av det nya programmet ”Årets sockerbagare” på bästa sändningstid för SVT.

Polisanmäldes under Metoo-hösten

Men långt innan coronaviruset fanns på folks läppar var det något annat som skakade om Lasse Kronérs liv markant.

Foto: SVT

För nästan exakt två år sedan, när Metoo-rörelsen tog världen med storm polisanmäldes Lasse Kronér, 57, för sexuella trakasserier.

När anklagelserna kom förlorade programledaren sina jobb på SVT och förfrågningarna från andra företag slutade rulla in på löpande band. Mejlkorgen ekade tom och telefonen tyst och tiden som följde blev den värsta ­perioden i hans liv.

Friades från anklagelserna

Senare friades Lasse Kronér från anklagelserna och för programledare Fredrik Önnevall berättar Kronér om hur erfarenheterna har förändrat honom till en bättre människa.

– Jag är lite tacksam över detta. Jag lever på ett helt annat sätt än jag gjorde innan. Jag har ett annat driv, ett driv som jag hade när jag var yngre. säger han i programmet ”Sverige!”.

Bland annat har han börjat försöka läsa av omgivningen lite bättre och inte kasta sig över människor för att ge dem en kram.

Skrivit bok om tuffa tiden

I intervjun avslöjar han också att han har skrivit boken ”#Jagmed” som handlar om just hösten 2017.

Boken är på hela 73 kapitel och ska så småningom stå i Lasse Kronérs egen bokhylla.

När allmänheten ska få läsa den? Mja, aldrig någonsin om man frågar Lasse själv.

– Jag bestämde mig för att skriva 100 procent sanning och då är det så många andra som råkar illa ut. Jag har gjort det här i terapeutiskt. Bara i egoistiskt syfte. Tanken är inte att jag ska ge ut en bok och börja hänga med Liza Marklund på kvällarna, säger han i intervjun.

Lasse berättar om hur han ska sitta i sin länsfåtölj och njuta av att boken står där.

– Vem som helst kan gå fram och ta den men ingen får titta i den. Det är min bok. Och det är hela sanningen, för jag vet att det är sanningen.

Jag kan inte vara den enda som uppskattar Lasse Kronér. Hade du velat läsa hans berättelse? Dela gärna artikeln och berätta.