Lasse Kronérs vrede – efter omskakande nyheten utanför rampljuset: ”Det räcker”

Foto: SVT

Efter stora framgångsvågen – nu kommer ett bakslag för Lasse Kronér.
SVT-profilen vädrar nu sitt missnöje efter nyheten, i en intervju med Göteborgs-Posten.

Lasse Kronér har kunnat jubla hela hösten.

Hans musikshow ”Doobidoo” har toppat listorna över de mest populära svenska tv-programmen i stort sett hela tiden.

SVT:s helgunderhållning bytte sändningsdag i tablån – från fredagar till lördagar – men Kronér behöll greppet om tittarna.

Lasse Kronér i säsongsfinalen av ”Doobidoo” 2022. Foto: SVT

Förra lördagen sändes säsongsfinalen där Tina Nordström och Tareq Taylor mötte Catarina König och Stefan Karlsson i matchen om poängen i musikleken.

Men utanför tv-rampljuset har Kronér nu nåtts av en nyhet som direkt kommer påverka honom.

Det handlar om EU-kommissionens förslag om att chockhöja skatten på snus – vilket exempelvis kan öka priset på en dosa lössnus med 62 kronor, så att den kostar mer än 120 kronor.

Sedan nyheten först beskrevs av Aftonbladet under helgen har kritiken från svenska snusare inte låtit vänta på sig.

Även Lasse Kronér vädrar nu kritik.

– Eftersom jag började snusa när en dosa kostade 35 öre tycker jag skatten är ganska hög som den är. Jag tycker annars att skatt är en väldigt bra grej och skatt på lyx och konsumtionsvaror är ett smart sätt att skapa ett bra samhälle. Men jag kan tänka att vi har uppnått en gräns. När en dosa kostar 60-70 spänn är det lite enough, det räcker, säger tv-profilen Lasse Kronér till Göteborgs-Posten.

Foto: SVT

Han menar att Sverige självt borde bestämma beskattningen av snus.

– Priset är ganska högt som det är. Vi är ett av få länder som snusar på sättet vi gör, så jag fattar inte vad EU har med det att göra om jag ska vara ärligt. Det är som om vi skulle höja skatten på sniglar i Frankrike, säger Lasse Kronér.

Leif GW Perssons egen lösning

Andra folkkära snusande profiler, som författaren Leif GW Persson, förklarar att han ska ta till drastiska åtgärder om den nya lagen blir verklighet.

– Själv tänkte jag väl hamstra lite kanske. Jag ska köpa på mig ett jättelager, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon och skrattar.

Från den svenska regeringens håll är beskedet tydligt, i alla fall om man får tro finansministern som kommenterade EU:s snusplaner via Twitter:

– Vi har inte sett Kommissionens förslag i sin helhet men regeringen kommer självklart att fortsätta stå upp för det svenska snuset. Det som beskrivs här är ett orimligt förslag. Vi kommer självfallet gå emot de här höjningarna, skriver finansminister Elisabeth Svantesson (M).

LÄS MER: Därför försvinner ”Doobidoo” från tablån – Lasse Kronérs kryptiska besked om tittarfavoritens framtid

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.

Exit mobile version