Leif GW Persson om fruns avgörande besked – inför tv-dokumentären: ”Vill inte…”

.

Leif GW Persson har varit gift med sin älskade Kim Persson i över 20 år. 

Men i tv-dokumentären om hans liv finns hon inte med i bild.

Nu berättar den folkkära kriminologen och författaren varför, i en intervju med Expressen.

På måndagen visades återigen SVT-dokumentären ”Min klassresa” om Leif GW Perssons liv på bästa sändningstid. I programmet, som baseras på professorns egen bok ”Gustavs grabb”, får tittarna följa med GW till sin barndoms hemtrakter på Gärdet i Stockholm, via livskriser och till författarframgångarna.

Men frun Kim Persson medverkar inte i dokumentären.

Nu berättar Leif GW Persson varför.

– Jag brukar inte tvinga mina närstående att delta i offentliga sammanhang. Vill hon inte, så slipper hon, säger Leif GW Persson till Expressen.

Leif GW Persson om frun Kim

GW berättar att han inte alls tog illa upp när Kim berättade att hon inte ville vara med i tv-dokumentären av Jens Lind, som just nu visas i repris i SVT.

– Hon är mycket noggrann med sitt privatliv och det har jag all förståelse för, säger Leif GW.

Han förklarar att de därför inte brukar synas så mycket tillsammans ute ”i vimlet”.

– Hon tycker inte om det där med röda mattor. Vi går inte på sådana där gratis-ätar-tillställningar för att vi inte gillar det helt enkelt, säger GW till Expressen.

Här syns de i samband med ett release-event för före detta statsministern Fredrik Reinfeldts bok 2015.

STOCKHOLM 2015-09-01 Leif GW Persson med hustrun Kim Persson anl‰nder till releasefesten fˆr fˆre detta statsministern och moderatledaren Fredrik Reinfeldts bok ”Halvv‰gs” p Nedre Manilla i Stockholm p tisdagen. Foto: Maja Suslin / TT

Leif och Kim träffades för över 20 år sedan på ett galleri, och professorn har tidigare berättat hur förtjust han blev i sin blivande fru – redan från första början.

– Det blir väldigt privat. Jag blev väldigt förtjust i henne och det har inte gått över. Hon är märkvärdigt snygg, snyggare än vad jag är, sade Leif GW till Carina Berg i programmet ”Här är ditt liv” på Dplay.

GW berättade också att han hade svårt att prata om sin fru i tv.

– Jag har svårt för att prata om henne. Det är lätt att prata om folk du tycker illa om, men det är svårt att prata om folk man tycker väldigt mycket om. Du blir så påverkad, sade GW i ”Här är ditt liv”.

Dela gärna vidare om du också uppskattar professorn för hans insiktsfulla och skarpa kommentarer!