Leif GW Perssons nya uppdrag – bekräftar underbara draget med Eva Rydberg

Leif GW Persson är en mycket folkkär kriminolog, TV-personlighet och författar som vi är vana att se i diverse program gällande brott och straff.

I TV4 har han medverkat i bland annat det egna programmet GW:s mord och även Nyhetsmorgon där han har ett eget segment.

Men i höst ser vi honom i ett helt annat typ av program.

I höst kommer TV4 med en ny säsong av programmet ”En smak på livet”. Det går ut på att undersöka huruvida en maträtt kan slunga tillbaks oss till specifika händelser i livet.

Lotta Lundgren och Erik Haag känner vi igen som programledarduon från ”Historieätarna” men också som kulturella mångsysslare av rang.

Lotta Lundgren, Erik Haag
Foto: TV4

Från och med 29 augusti ska paret leda nya säsongen tillsammans.

Programmet går ut på att genom mat ta reda på mer om gästerna och försöka återuppliva gamla minnen.

– En smak på livet är ett experiment. Vi har grävt ner oss i fyra olika personers liv och lyckats rota fram ett antal maträtter som har haft en central betydelse i deras liv. Sen har Lotta lagat den maten och så äter vi den tillsammans och ser vad som händer, har Erik Haag tidigare sagt till TV4.

En smak på livet gäster

Nu står det även klart vilka kändisar det är som ska gästa programmet.

Eva Rydberg, Lisa Nilsson, Leif GW Persson och Marko ”Markoolio” Lehtosalo kommer alla sätta sig ner med Lotta och Erik i höst för att ta del av matexperimentet, enligt Expressen.

STOCKHOLM 20210212 Eva Rydberg & Ewa Roos (med låten "Rena rama ding dong") under en pressträff efter fredagens genrep inför Melodifestivalens andra deltävling i Annexet. Foto Claudio Bresciani / TT
Foto Claudio Bresciani / TT

-Jag gillade idén men var inte helt säker på att experimentet skulle funka, men jag har nog sällan haft mer fel faktiskt, har Lotta Lundgren tidigare sagt till till TV4.

– Genomgående var att gästerna aldrig slutade prata. Till slut fick vi säga åt dem att de var tvungna att åka hem till sig så att vi kunde få gå och lägga oss och sova någon gång, har Erik Haag sagt till sajten om hur det var att spela in programmet.

Leif GW Persson skrockar i Nyhetsmorgon. Foto: TV4
Foto: TV4

TV4 utlovar även hemliga gäster och överraskningsmoment, men vad de blir återstår helt enkelt att se.

Kommer du titta på programmet? Lämna en kommentar på vår Facebooksida!