Tidigare i år fyllde kriminologen och författaren Leif GW Persson 75 år och har likt många äldre tvingats isolera sig under coronapandemin.
När han medverkade under helgens ”Nyhetsmorgon”, berättade folkkära tv-profilen om den stora sorgen efter tuffa tiden.
– Jag kanske får sitta för resten av mitt liv och är det kul? Nej det är inte så kul, säger han frustrerat, säger han i programmet.
Att säga att detta året har varit tufft för många är nästan en underdrift.
Alla som riskerat att bli smittade av coronaviruset har tvingats isolera sig helt från andra.
Framförallt har äldre lidit väldigt hårt då de inte ens har kunnat få besöka av familj och vänner.
En av många som drabbats hårt av detta är populära författaren och tv-profilen Leif GW Persson.
Leif GW Persson om tunga tiden
Han tillhör riskgruppen och har levt isolerad sedan mars, något som tagit hårt på honom.
– Jag har ju suttit på det här viset sen i mars. Ensam. Och det blir tillsist ganska tråkigt. Och jag hade hoppats på att slippa det senare i höst sen, men nu verkar det ju som att det håller på att ta fart här igen så då får jag väl sitta här fram till nästa vår eller så. Jag kanske får sitta för resten av mitt liv och är det kul? Nej det är inte så kul, säger han i ”Nyhetsmorgon”.
Även om Leif håller sig sysselsatt i hemmet så gott han kan, poängterar tv-profilen att ingenting kan ersätta att istället få vara med där det händer och umgås med kollegor och familj.
– Det är så svårt att hitta sysselsättningar. Man vill ju göra sånt som faller sig naturligt och det är jag förhindrad att göra. Jag får ju inte träffa folk, och att sitta på datorn eller telefonen och så är ju inte samma sak. Vissa saker kan man bara göra mellan fyra ögon och fyra öron, förklarar han.
Kritiken från tidigare vännen
Nyligen medverkade Leif GW Persson i dokumentären ”Den överlägsna journalisten” om tidigare kollegan och vännen Jan Guilou.
Men någon vidare kontakt har de inte dag, berättade Leif då.
– Jag får frågan ibland men jag är inte ovän med honom. Men vi ses inte, det är något annat, säger han i dokumentären.
Istället menade Jan att det var på grund av Leif som de inte har en relation idag.
– Han kallar det för utvisningsbåset. När han inte är nöjd med en vän så blir det utvisningsbåset, säger han i dokumentären.
Det är nog många som känner igen sig i det du beskriver Leif om ensamheten. Vi hoppas verkligen att allting blir bättre snart!
Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.