Leif GW rasar i vikt – efter att ha slutat med sin diet

Kriminolog, författare, tv-profil… Leif GW Persson är välkänd hos svenska folket för många saker.

Det senaste året har vi också kunnat få följa med på hans resa mot ett mer hälsosamt liv. GW har som bekant alltid varit öppen med att han dricker mycket alkohol i perioder. De senaste åren har han hållit ett mönster som innebär att han avstår alkohol det första halvåret, för att sedan unna sig och inte hålla tillbaka. Men nu har han brutit upp med sina vanor – för ett mer hälsosamt leverne.

Det har medfört att han gått ner 36 kilo.

Nu skriver sajten Hänt att en oväntad manöver ligger bakom GW:s senaste drag.

Foto: Wikimedia commons

GW har nämligen slutat med dieter.

– Nej jag håller inte på med dieter längre. Jag körde lchf ett tag och det fungerade, men sedan tyckte jag att det blev så tjatigt med allt fläsk och fett. Då gick det inte så bra längre, säger GW till Hänt.

GW:s knep: Mindre portioner

Kriminologen berättar att han nu gått ner 36 kilo på 1,5 år. Och det är alltså inte en speciell diet som ligger bakom de senaste framstegen. GW förklarar att det i stället handlar om att han gjort omprioriteringar när det kommer till kosten.

– Jag äter helt enkelt mycket mindre och dricker mycket mindre. Det skulle man ha kommit på tidigare va, säger Leif GW Persson till Hänt.

Leif GW Persson vid Kanal 5:s höstpressdag i mitten på augusti. Foto: Hanna Franzén/TT

Alla har laster, och det är ibland lättare sagt än gjort att bryta dåliga mönster. Nu visar vi GW att vi stöttar honom i han sunda val och försök att vara nykter.

Foto ovan: Youtube/Svt/Hanna Franzén/TT