Leif GW:s hårda känga mot polischef Dan Eliasson: ”Bottenlös inkompetens”

Att Leif GW Persson inte är imponerad över rikspolischef Dan Eliassons arbete har han visat fler än en gång. Men i senaste avsnittet av Veckans Brott riktar han en rak och hård känga mot polischefen efter ett agerande som ägde rum i Västerås.
– Det här är förskräckligt. Det vittnar om en för mig fullkomligt bottenlös inkompetens, säger han.

I slutet av oktober avlossades skott mot ett polisbefäls hus i Västerås. Rikspolischef Dan Eliasson valde att kalla dådet för ”ett förkastligt angrepp mot hela samhället”, något Leif GW starkt sätter sig emot.

Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

”Inte en susning om vad sånt här är”

I senaste avsnittet av Veckans brott berättar han att händelsen inte alls är ett angrepp mot samhället och demokratin, utan om en privat konflikt. Han tror att Eliasson inte vill att dådet ska klaras upp.
– Det här är förskräckligt. Det vittnar om en för mig fullkomligt bottenlös inkompetens. Eliasson och Götblad har i regel inte en susning om vad sånt här är. Ändå gör de bestämda utfästelser. På det så väljer de det minst sannolika alternativet, säger Leif GW Persson i Veckans Brott.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT

Han fortsätter:
– Varför gör man det? Är det för att det möjligtvis kan ta fokus från deras egna insatser i allmänna polisiära frågor? Eller är det för att man inte vet vad man håller på med?.

Kriminologen Leif GW Persson har starkt förtroende hos svenska folket, nu riktar han kritik mot polisens arbete. Dela gärna om du håller med honom.