Leif GW:s svåra hälsobekymmer – avslöjar motgångarna

Leif GW Persson har varit öppen med att han kämpar med sin hälsa.

Men nu berättar han mer om hälsoproblemen som gör det svårt för honom att gå ner i vikt.

Få svenskar är så populära och inflytelserika som kriminologen Leif GW Persson. Svenska folket har minst sagt visat ett stort intresse för professorns nyårslöfte om att gå ner 50 kilo i vikt.

Något som tv-profilen själv sagt är en nödvändighet för hans hälsa.

Nu berättar Leif GW Persson, 73, om motgångarna med hälsan i ” Framgångspodden”. Viktnedgången har nämligen stannat av halvvägs mot målet på 50 kilo – och professorn har svårt att hålla igång träningen.

GW
Foto: Leif R Jansson / TT

”Där det brister”

– Att tänka på träning är ganska riskfritt, men sen ska man ju göra det också, och det är väl där det brister, säger han i Framgångspodden.

Tyvärr så kämpar Leif GW med två knän som krånglar.

– Jag har problem med knäna, så jag har svårt att gå, så det blir lite krångligt. Men jag gör så gott jag kan, det blir lite smårörelser. Men jag gör mitt bästa, säger Leif GW Persson till podden.

Dragit ned på spriten

Leif GW Persson är känd för att bara dricka ett halvår i taget. Men på grund av sin hälsa och tilltagande ålder, så har GW valt att dra ner på drickandet.

– Jag dricker inte alls första halvåret, men sen börjar jag till midsommar. Jag börjar bli så gammal nu att jag inte orkar dricka. Den här sommaren har det varit så varmt också, och då känner man inte för att dricka en massa. Jag dricker högst ett par dagar i veckan. Det fanns en tid då jag drack alla dagar, men det har jag slutat med, säger Leif GW.

Nu håller vi tummarna för att Leif GW mår bättre snart och kommer igång med träningen igen!