Leif Mannerströms son Sebastian har vuxit upp – så ser han ut idag

Leif Mannerström

Leif Mannerström

Han är en av våra mest kända kockar i Sverige, men förutom att vara framgångsrik inom matlagning är Leif Mannerström också förälder till två barn.

Dottern Petronella och sonen Sebastian.

Och sonen har verkligen verkligen valt att gå i sin pappas fotspår.

Efter tio år i ”Sveriges Mästerkock” tog Leif Mannerström avsked i årets säsong av programmet.

För stjärnkocken var det dags att göra en förändring.

– Jag vill göra något annat helt enkelt. Jag har en fru, barnbarn, hundar, djur och en jättefin gård, jag vill ägna mig åt det. Till exempel jakt med min son, det är helt fantastiskt, det missar man ju för det är på hösten, sa Leif Mannerström till Expressen.

Foto: Linus Hallsénius/TV4.

Gått i pappa Leifs fotspår

Men förutom att vara en känd kock, är han också sedan 55 år tillbaka gift med Lilian.

Tillsammans har de dessutom två barn: dottern Petronella och sonen Sebastian.

Petronella har valt ett liv utanför rampljuset, medan sonen har gått i sin pappas fotspår och arbetar även han som kock.

Det senaste året har Sebastian och Leif dessutom slagit sig samman, och gett ut en gemensam kokbok.

– Vi sa att vi ska göra något här ute. Då får nästa generation ta över. Jag har gjort ett antal böcker så nu får ”Sibbe” ta över. Han är synnerligen begåvad när det gäller den här typen av mattlagning, lite modernare och annorlunda tänk än jag, sa Leif Mannerström när de tillsammans gästade Nyhetsmorgon.

Sebastian Mannerström var bara sex-sju år när han fick följa med pappa Leif till jobbet och lära sig yrket från grunden. I dag är han själv en mästerkock. Foto: Janerik Henriksson / TT

Leif Mannerström om barnens stöd

Sedan en tid tillbaka är Leif och frun Lilian isolerade på grund av coronaviruset, men har tidigare berättat att de får hjälp av barnen.

– Min son kommer ut i morgon och ska laga god mat till oss. Och min dotter har skött det hittills och hon gör det jättebra, så det är inga problem alls, säger han till Expressen.

Vad tycker ni? Är sonen Sebastian lik pappa Leif? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.

Exit mobile version