Lena Philipssons stora förändring i karriären – folkkära stjärnan om nya uppdraget: ”Smickrad”

Lena Philipssons låt blir tv-serie.
Samtidigt blir den folkkära artisten själv skådespelare.
– Jag blev såklart smickrad när jag fick frågan, säger Lena Ph.

Lena Philipsson är en av våra mest folkkära artister. Hon har bland annat vunnit Melodifestivalen 2004 med ”Det gör ont” och på senare år hyllats stort av såväl kritiker som publiken med sina egenskrivna album ”Jag är ingen älskling” och ”Maria Magdalena”.

På söndagen sändes hyllningsavsnittet i TV4-serien ”Vilket liv!” om Lena Ph som där berättade om karriärens upp- och nedgångar.

LÄS MER: Christer Lindarws nya framtidsbesked – efter fräcka hyllningen till Lena Philipsson i TV4

Foto: TV4

Nu kommer nya besked om stjärnan.

Hon ska nämligen vara med i en ny tv-serie – som är baserad på hennes egen låt. Det handlar om ”På gatan där jag bor” som skrevs av Thomas ”Orup” Eriksson och gavs ut på det hyllade albumet ”Det gör ont en stund på natten men inget på dan” 2004. Skivan markerade ett framgångsrikt samarbete mellan just Orup och Lena Ph.

Låten är en ballad och nu blir den alltså en tv-serie med samma namn och ska spelas in av Viaplay.

Lena Philipsson i ny tv-serie på Viaplay

Lena Philipsson kommer för första gången att spela huvudrollen i en tv-produktion. 2018 var hon med i SVT-julkalendern ”Storm på lugna gatan” där hon spelade en roll.

– Jag blev såklart smickrad när jag fick frågan men framför allt gillade jag tonen i serien och vad den berättar. För mig handlar den om att inte vara rädd för förändring och att våga släppa taget även om det gör ont. Verkligen en serie jag själv skulle tittat på, säger Lena Philipsson.

Handlingen kommer att kretsa kring hennes rollfigur.

”Historien kretsar kring Nina (Lena Philipsson) som precis inlett ett nytt förhållande efter att hennes make gått bort fyra år tidigare. Nina är omtyckt på gatan där hon bor, men hennes nya förhållande blir omvälvande för hela grannskapet – och det sociala samspelet sätts på prov både inom och mellan familjer”, skriver Viaplay i ett pressmeddelande.

Manusförfattaren Mikael Newihl förklarar beslutet att ta med Lena Ph i serien:

– Hon fanns direkt i mina tankar när jag fick idén till det här relationsdramat, så jag chansade och skrev helt enkelt huvudkaraktären till henne, höll andan och hoppades att hon skulle gilla den. Som tur var gjorde hon det, säger Newihl.

LÄS MER: Efter Lena Philipssons ärliga ord om kärlekslivet – Renée Nybergs plötsliga överraskning till stjärnan

På Viaplay, som bland annat har kanaler som TV3 i sitt utbud, är man förväntansfulla inför inspelningarna av ”Lena Ph-serien”.

– Det känns helt fantastiskt att få göra en serie med Lena Philipsson – en av Sveriges absolut mest kända och folkkära artister. Det är en serie som handlar om att utmana och ifrågasätta den konservativa tanken där nytt är synonymt med främmande och främmande synonymt med farligt, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content officer på Viaplay Group.

Under hösten startar inspelningarna av de sex avsnitten. Därefter väntas den få premiär i Viaplay någon gång under 2023.

Lena Philipsson. Foto: Viaplay group

Så spännande! Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar!

Exit mobile version