Foto: TT

Lena Philipssons stora glädjebesked – privata beslutet efter alla år: ”Jag har funderat en tid…”

Efter alla dessa år i rampljuset.
Nu tar Lena Philipsson ett nytt steg i karriären.
Den folkkära artisten berättar om beslutet.

Lena Philipsson är en av landets mest folkkära artister. Popstjärnan har varit en självklar del av svenskt musik- och nöjesliv ända sedan tidigt 1980-tal. Det var nämligen då, 1984, som hon debuterade med singeln ”Boy/You Open My Eyes”. Två år senare skulle hon sjunga i Melodifestivalen för första gången.

Lena Philipssons stora succéer i Melodifestivalen

Det blev så klart succé – låten ”Kärleken är evig” kom tvåa och skrev för alltid in sig i den vår Melodifestivalhistoria som en av de stora schlagerklassikerna. I mitten på 2000-talet vann hon hela tävlingen. 2004 fick Lena Ph jubla med låten ”Det gör ont”. Senare samma år släppte hon det hyllade albumet ”Det gör ont en stund på natten men inget på dan”.

År 2006 var hon dessutom programledare för hela Melodifestivalen.

STOCKHOLM 20061021 Lena Philipsson. Foto: Bertil Ericson/TT

På senare år har hon också släppt albumet Maria Magdalena – med bland andra singeln ”En stilla depression” – och som fått fina recensioner.

LÄS MER: Här får Lena Philipsson ta emot medalj av kungen

Det har så klart också blivit massor uppträdanden i såväl tv som ute på vägarna under åren, och Lena Ph är nästan lika känd för sitt härliga sinne för humor som sin sångtalang och sitt unika artisteri.

Samtidigt är hon även känd för att hålla det privata ganska just, privat.

Men nu väljer Lena Ph att glänta på dörren till det personliga.

Lena Philipsson gör debut som författare i vår

Artisten meddelade nämligen på tisdagen att hon håller på och skriver en bok – om sig själv. I vår gör hon författardebut med boken ”I händelse av min död”.

Foto: Magnus Ragnvid/Norstedts förlag

– Den här boken handlar om mig själv och om vem jag är och hur jag tänker. Jag har ju alltid varit väldigt privat av mig, ja, rentav hemlig, och det här är ett sätt att dra undan förlåten och bjuda in läsaren till min hjärna, säger Lena Philipsson i ett pressmeddelande.

Efter en lång och framgångsrik karriär har artisten många höjdpunkter att blicka tillbaka på. Under coronapandemin har planerna på en bok blivit till verklighet.

STOCKHOLM 2014-03-08 Lena Philipsson anländer till bankettsalen för efterfesten på finalen av Melodifestivalen 2014 i Friends arena på lördagen. Foto: Fredrik Persson / TT

– Idén till boken fick jag redan för några år sedan. Men det var först 2021 som jag plötsligt var mogen att försöka förvandla min idé till verklighet. Jag bestämde mig för att boka in ett möte med ett bokförlag, säger Lena Philipsson.

På sin Instagram berättar den folkkära artisten att hon funderat länge på att skriva en bok.

– Jag har funderat en tid på att det skulle vara kul att skriva en bok. Och under 2021 blev det plötsligt av, fantasi förvandlades till verklighet.
Boken handlar om mig och om vem jag är och hur jag tänker. Personliga betraktelser varvat med analyser och funderingar. Hihi. SÅ KUL! skriver Lena Ph på Instagram.

Nu önskar vi Lena Ph lycka till! Skriv gärna en uppmuntrande kommentar.