Lill-Babs okända dotter träder fram i rampljuset: ”Du är min trygghet”

Barbro ”Lill-Babs” Svensson är en av våra mest folkkära och älskade artister. Från sent 1950-tal och framåt har hon varit en av de mest populära sångerskorna vi har i Sverige, och hon är därför ett känt ansikte för de flesta.

”Lill-Babs” har tre döttrar – men det är bara två av dessa som valt att stå i rampljuset som mamma Barbro: Programledarna Kristin Kaspersen och Malin Berghagen.

Den tredje, Monica Svensson, är äldst i syskonskaran och på måndagen trädde hon fram i TV4:s ”Nyhetsmorgon” för att berätta varför hon valt att gå en annan väg än Kristin och Malin.

”Lill-Babs” firar snart 80 år och på TV4 hyllas artistens långa och framgångsrika karriär i dokumentären ”Leva livet” som visas i två delar. Där får tittarna möta Barbro och få en inblick i hennes liv – både på scenen som artist och som mamma. Även döttrarna talar ut i dokumentärfilmen – två av dessa är de flesta tittare redan bekanta med: Malin Berghagen och Kristin Kaspersen. De har ofta synts i tv och gjort många programledarinsatser genom åren.

Trött men pigg. Jetlag?! … vill sova nu!!! #jetlag

A post shared by kaspersen (@kaspersen) on

Men vad många kanske inte visste är att ”Lill-Babs” har en tredje dotter som föddes före Malin och Kristin. Monica Svensson, 62, som ”Lill-Babs” blev gravid med när hon var 16 år.

Monica har inte velat stå i rampljuset som sina systrar, men på måndagen gästade hon alltså Nyhetsmorgon tillsammans med mamma Barbro. Och då presenterade programledaren Jesper Börjesson Monica bland annat genom att konstatera att hon inte är lika känd för tittarna som sina yngre systrar.

Youtube

– Monica har vi inte sett så mycket av genom åren, det är två andra döttrar som har synts mer, säger Jesper Börjesson i TV4-studion.

Monica Svensson förklarar att hon valt att ta en egen väg i livet.

– Det är självvalt. Jag har väl hittat min egen väg, med vad jag velat göra och så, och då har jag valt att inte gå mammas väg. Däremot har jag alltid jobbat med och för människor på ett eller annat sätt. Så det är väl den likheten som är, att vi är måna om människor, säger Monica.

Lill-Babs fyller då i:

Youtube

– Sen är ju du både Malin, Kristins och min trygghet. Du har ju alltid funnits där. Det är nästan hon som är mamma, det är ordning på henne, säger Barbro i ”Nyhetsmorgon”.

Här kan man se hela den fina intervjun:

Dela gärna vidare om du också tyckte det var trevligt att höra och se Barbro och Monica prata i tv!