”Lill-Babs” ringde in vännerna till sjukhuset – för att säga några sista viktiga ord

Barbro ”Lill-Babs” Svenssons cancerbesked kom som en chock för alla, till och med Barbro själv. När läkarna förstod att hon inte hade långt kvar ringdes anhöriga in för att ta farväl av den annars så pigga artisten, bland annat vännerna Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson. Nu lever de med minnet av Barbros sista råd till dem.
– Men det är tungt och ofattbart. Vi har upplevt så mycket tillsammans, säger Ann-Louise Hanson.

När ”Lill-Babs” familj ringde in vänner och andra närstående till sjukhuset för att ta farväl blev de chockade.
– Barbro var ju odödlig, jag trodde att hon skulle klara det där. En jävla fajter som hon var. Men när vi fick se henne i sängen där förstod vi att det var kört. Det är svårt att prata om, säger vännen Ann-Louise Hanson till Expressen och tillägger:
– Men Siw sa något bra i dag, hennes kropp är död men Barbro finns kvar.

Foto: HENRIK MONTGOMERY

Både Ann-Louise Hanson och Siw Malmkvist hann komma ”Lill-Babs” nära. För Ann-Louise har Barbro funnits med ända sedan hon var 15 år gammal, och för henne blev dödsbeskedet ett tungt sådant. På skärtorsdagen ringdes hon in till sjukhuset för att se Barbro för sista gången.

”Lill-Babs” sista råd till vännerna

Tillsammans med resten av landet sörjer nu vännerna Siw och Ann-Louise sin vän Barbro. Och Ann-Louise tänker extra mycket på hennes råd.
– Det är min födelsedag i dag och det är lika tufft som det var i går. Men som Barbro sa: Vad som än händer ska livet gå vidare. Men det är tungt och ofattbart. Vi har upplevt så mycket tillsammans. Både hon och Siw Malmkvist var ju idoler för mig, säger Ann-Louise Hanson till Expressen.

Fina Barbro, så klok och godhjärtad. Dela gärna för att låta minnet av ”Lill-Babs” leva vidare.