FOTO: TT Nyhetsbyrån

Ett år efter Lill-Babs död: Här är hennes sista okända låt

Rapparen Dogge Doggelito avslöjar nu att han släpper en ny låt – med Lill-Babs. Låten spelades in före sångerskans död den 3 april 2018. 

– Hon kom till mig i Alby, hoppade ur sin vita range rover i högklackat och spelade in i min studio i källaren, säger han till Aftonbladet

 

Förra året avled Barbo ”Lill-Babs” Svensson efter en kort tids sjukdom. Den folkkära artisten blev 80 år gammal. Nu avslöjar rapparen ”Dogge Doggelito” för Aftonbladet att han släpper ett nytt album – med ”Lill-Babs” som medverkande.

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Dogge Doggelito släpper låt med Lill-Babs

”Dogges” visalbum släpps senare i maj och inkluderar en låt där han och Barbro ”Lill-Babs” Svensson sjunger en duett. Det berättar nu 43-åringen för Aftonbladet.

Lill-Babs besökte Dogges studio innan sin död för att spela in duetten ”Vår kärlek”
– Jag sa det till Barbro att jag skulle göra en visskiva och att jag gärna ville ha med henne. Hon sa ja direkt, säger Dogge till tidningen.

Foto: Fredrik Sandberg / TT

”Kan ha varit sista låten hon spelade in”

Låten kan ha varit Lill-Babs allra sista verk i livet.
– Det kan vara den sista låten hon hann spela in. Hon kom till mig i Alby, hoppade ur sin vita Range Rover i högklackat och spelade in i min studio i källaren, säger Dogge.

Foto: Claudio Bresciani / TT

Dogge berättar att inspelningen med Lill-Babs var mycket fin.
– Hon sa så fina saker: ”Du ska bara göra din grej, då är så pass duktig på det du gör, du ska inte göra något annat, Dogge”. Det känns så fint att hon tog sig tid, säger han till Aftonbladet.

Visalbumet inkluderar även inspelningar med artister som Jack Vreeswijk, Wille Craaford och Anna Sahlene.

Det här ser vi mycket fram emot! Så underbart att få höra Lill-Babs igen. Du kommer alltid att vara saknad. Dela gärna för att hedra minnet av en av Sveriges mest älskvärda artister genom tiderna.