Lill-Babs stöttade Benjamin Ingrosso inför Eurovision 2018 – Kristin Kaspersen berättar om mammans önskan

Barbro ”Lill-Babs” Svensson representerade Sverige i Eurovision Song Contest 1961.

Den 3 april i år avled den älskade artisten, 80 år gammal. Hon fick dock uppleva då årets Melodifestival avgjordes – när Benjamin Ingrosso och bidraget Dance You Off tog sig hela vägen till Lissabon och Europaavgörandet.

Nu berättar Kristin Kaspersen om mammas fina stöd och önskan för Benjamin före den stora finalen, skriver hon på Instagram.

Sverige har en unik position i Eurovision-historien. Med sex segrar är vi den näst främsta nationen i musiktävlingen genom alla tider – bara Irland har fler vinster, sju stycken.

Senaste gången blågult fick jubla var i Wien 2015, då Måns Zelmerlöw och Heroes tog Europafesten tillbaka till Sverige – bara tre år efter Loreens vinst i Baku.

På torsdagen var det dags för årets bidrag, Dance You Off med Benjamin Ingrosso, att kliva in i tävlingen. Andra semifinalen avgjordes under natten mot fredagen – och då stod det klart att Ingrosso tagit Sverige till den stora finalen på lördag. Där kommer han starta som nummer 20 av 26 tävlande bidrag.

– Att komma till finalen är fantastiskt och det är en vinst i sig. Jag vill bara säga tack till alla som har röstat på mig, jag är så tacksam, säger Benjamin på presskonferensen efteråt.

Under repetitionerna på plats i Portugal har hans ljusshow inte fungerat fläckfritt, men när det var dags för direktsändning var tekniken klanderfri. Och Ingrosso är inte särskilt oroad för det inför lördagens finaldrama, där han bland annat ställs mot Norges Alexander Rybak och favorittippade Cypern och Israel.

– Det finns inget jag kan göra om ljusen inte funkar. Jag kommer uppträda oavsett, men om ljusen är på kommer det bli bättre, sa Benjamin på presskonferensen enligt SVT.

Hemma från Sverige har han stort stöd – bland annat från Kristin Kaspersen. I ett känslosamt inlägg på Instagram berättar tv-profilen om hennes och familjens stöd till Benjamin inför avgörandet.

Kristin skriver också om mamma Barbro Svenssons fina stöttning till Benjamin.

– Ikväll hejar hela stora familjen på dig! Mamma älskade det du gjorde i melodifestivalen och har alltid trott på dig, precis som vi! Så kör nu, skrev Kaspersen på Instagram före torsdagens semifinal.

Benjamin har själv svarat Kristin i en kommentar där han skickat fyra stora, röda hjärtan. Han kommer att starta som nummer 20 i Eurovision-finalen som direktsänds från Lissabon i SVT1 lördag klockan 21.

Foto: Wikimedia commons

Så här såg det ut när Barbro representerade Sverige med den klassiska låten April, april 1961: 

…och så här såg det alltså ut på torsdagen när Benjamin Ingrosso säkrade finalplatsen i Eurovision Song Contest 2018 med bidraget Dance You Off: 

Dela gärna Barbros och Kristins fina ord vidare om du också vill visa ditt stöd till Benjamin inför den stora Europafinalen på lördag!