Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock

Lisa Marie Presley har obducerats – överraskande beskedet om dödsorsaken

Natten till den 13 januari kom det tragiska beskedet att Lisa Marie Presley gått ur tiden.
Elvis enda barn blev 54 år gammal.

Nyheten förmedlades av mamman, Priscilla Presley, 77, i ett uttalande till People Magazine.

LÄS MER: Så blir ditt horoskop för perioden januari-februari – allt om kärleksliv, pengar och dina relationer

Artikeln fortsätter under bilden.

Elvis Presley, Priscilla Presley, Lisa-Marie Presley
Foto: TT

– Det är med tungt hjärta jag måste dela med mig av den förkrossande nyheten att min vackra dotter, Lisa Marie, har lämnat oss, säger mamman i uttalandet.

LÄS MER: Nicolas Cages gripande ord om Lisa Marie – bryter tystnaden efter ex-fruns plötsliga död

LÄS MER: Lisa Marie Presley bar på en mörk hemlighet – efter hennes död kom sanningen fram

Lisa Marie Presley var rocklegenden Elvis Presleys enda barn. Hon var själv artist och har släppt tre album under sin karriär. Det sista 2012.

I kölvattnet av det tragiska och oväntade dödsfallet har närstående till Lisa Marie Presley försökt sätta ord på sina känslor.

Hennes exman, Hollywood-stjärnan Nicolas Cage, sa att det var ”katastrofala nyheter”.

Artikeln fortsätter under bilden.

Nicolas Cage och Lisa Marie Presley. Arkivfoto: Shutterstock

– Jag finner en viss tröst i att tro att hon är återförenad med sin son, Benjamin, sa Cage i ett uttalande.

Lisa Marie Presley har två döttrar med sin exman Michael Lockwood. Lockwoods advokat säger att barnen och deras pappas liv har vänts helt upp och ner.

– Michaels värld har vänts upp och ner. Han är med båda sina döttrar nu, säger Lockwoods advokat Joe Yanny i ett uttalande, uppger ET Online.

Lisa Marie Presley efterlämnar sin 77-åriga mamma, Priscilla Presley, och sina döttrar, 33-åriga Riley Keough, och tvillingarna Finley och Harper Lockwood. Hennes son, Benjamin Keough, dog 2020.

Uttalade sig bara dagar före dödsfallet

Bara två dagar före sin död hade Lise Marie Presley suttit i publiken på prestigefyllda Golden Globe-galan, i samband med att filmen ”Elvis” om hennes pappas liv nominerats till flera priser.

LÄS MER: Lisa Marie Presleys sista tårfyllda hyllning till pappa Elvis – bara två dagar före sin bortgång

Hon sa då på röda mattan att filmen hade gjort ett starkt intryck på henne.

Artikeln fortsätter under bilden.

Lisa Marie Presley
Foto: Shutterstock

– Jag visste inte vad jag skulle göra av mig själv efter att jag sett filmen. Det tog kanske fem dagar att bearbeta det eftersom det var så fantastiskt och såg på pricken… och bara så autentiskt att, ja, jag kan inte ens förklara vad det betydde för mig, sa hon på röda mattan till Entertainment Tonight.

Skådespelaren Austin Butler, som spelar rollen som Elvis Presley i filmen, gjorde ett uttalande efter att Lisa Marie Presleys död offentliggjorts.

– Mitt hjärta är helt krossat för Riley, Finley, Harper och Priscilla efter den tragiska och oväntade förlusten av Lisa Marie. Jag kommer alltid att vara tacksam för den tid jag hade turen att vara nära hennes ljus, och kommer för alltid att vårda de minnen vi delade. Hennes värme, kärlek och autenticitet kommer alltid att bli ihågkommen, säger Austin i uttalandet.

Tom Hanks, som spelade Elvis manager i filmen, och hans fru Rita Wilson uttalade sig också, via Instagram, efter dödsfallet: ”Vi är förkrossade över förlusten av Lisa Marie Presley. Helt förstörda.”

Obestämd dödsorsak

Dödsfallet kom plötsligt för alla, både Lisa Marie Presleys närmaste och hennes många fans runt om i världen. Många undrar därför vilken som var dödsorsaken.

En obduktion av Lisa Marie Presley har nu genomförts, men av denna får man lika många frågor som svar.

Enligt Los Angeles County Medical Examiner’s Office är dödsorsaken fortfarande okänd. Det rapporterar amerikanska medier som CBS.

Rättsläkaren har inte kunnat fastställa dödsorsaken och har därför skjutit upp med att förklara dödsorsaken. Rättsläkaren vill ha mer utredning och fler undersökningar, berättar en talesperson för rättsläkaren till CBS.

Lisa Marie Presley fördes till sjukhus den 13 januari när hon hittats livlös i sitt hem.

Enligt medierapporter hade hon drabbats av ett hjärtstopp. Hennes mamma bekräftade nyheten om hjärtinfarkten senare samma kväll och sa att Lisa Marie ”fördes till sjukhuset” där hon ”fick bästa möjliga behandling”.

Det är känt att Lisa Maries puls hade kommit tillbaka innan hon fördes över till ambulansen. Enligt Los Angeles County Sheriff’s Office hittade ambulanspersonal tecken på liv hos patienten, varefter hon transporterades till sjukhuset.

Enligt kändisnyhetssajten TMZ låg Lisa Marie i hjärndöd koma, men vid liv, på sjukhuset när hennes familj skrev på ett avtal om att inte försöka återuppliva henne vid ett annat hjärtstopp.

Kort efter detta fick Lisa Marie Presley ytterligare ett hjärtstopp, och avled.

Men vad som orsakade hjärtinfarkten har rättsläkaren i Los Angeles County ännu inte kunnat slå fast.

Lisa Marie Presley. Foto: Kathy Hutchins / Shutterstock
Lisa Marie Presley. Foto: Kathy Hutchins / Shutterstock

Vila i frid, Lisa Marie Presley.