Little Gerhards stora tragedi – sörjer sin avlidna dotter: ”Jag älskade henne väldigt mycket”

Little Gerhard. Foto: TT

Little Gerhard. Foto: TT

Little Gerhard fyller 90 år på fredagen den 17 maj.
Rockkungen är fortfarande aktuell på vägarna och ger konserter för fansen.
Samtidigt berättar han nu om den bottenlösa sorgen och saknaden efter dotterns bortgång.
– Jag hann ta adjö av henne i alla fall, säger han till Nöjeslivet.

Rockkungen från 1950-talet är fortfarande högaktuell.

Karl-Gerhard ”Little Gerhard” Lundkvist, som fyller 90 år i dag den 17 maj 2024, firar som sig bör – genom att ge en konsert till sina fans.

Än i dag står han på scenen och sjunger sina hits. Och ”Little Gerhard”, som slog igenom med hitlåten ”What you’ve done to me” i slutet av 50-talet, menar att det är roligare än någonsin att framträda i dag.

– Det är roligare, för nu möter jag pensionärerna. De var ju ungdomar på den tiden då jag var som ”värst”. Så jag kör på fullsatta konserthus. Bara med pensionärer, och det är så roligt! Det är så mjukt och skönt. Det är underbart! säger Little Gerhard till Nöjeslivet.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20080708 Ragnar Nygren, alias Rock-Ragge, Leif Björklund, alias Burken, Birgit Magnusson, alias Rock-Olga och Karl-Gerhard Lundkvist, alias Little Gerhard uppträder i 2008 års Allsång på Skansen i Stockholm. Foto: Henrik Montgomery / TT

Ja, det är imponerande. Men ”Rockkungen” är still going strong hör jag?

– Ja… Jag har hållit på i 65 år med samma grej.

Grattis på 90-årsdagen!

– Ja, jag tackar för det! Jag har ju aldrig fyllt 90 förr, så jag vet inte hur det kommer att bli. Haha, hoppas det blir bra.

Fyller 90 år – står på scen hela helgen och spelar sina hits

Hur känns det att fylla 90 år?

– Ja, jag är inte riktigt laddad alltså. Jag är väldigt känslig för pollen. Så att jag får hoppas jag klarar av det, säger Little Gerhard inför fredagens konsert under ”Våryran” i Vilhelminaparken i Fagersta.

Hur ofta är du ute och spelar nuförtiden?

– Jag ska vara ute fredag, lördag och söndag. Det är pingsthelg vet du. I tre dagar ska jag jobba om allting fungerar. Jag hoppas det. 90 vet du, det är ett högt streck egentligen.

Artikeln fortsätter under bilden.

OSBY 1959. Gunnar Rosendahl och rocksångaren Little Gerhard, Karl Gerhard Lundkvist, hjälps åt att räkna kollekten. 120 kronor blev resultatet. Foto: Skånereportage / IBL Bildbyrå / TT

En självklar höjdare i karriären var när Little Gerhard mötte en annan rockkung – nämligen Elvis Presley. Ett möte som också finns avbildad.

– Ja, 1959. Det är en unik bild. Jag säljer bilder till publiken för 200 kronor styck och det går åt som smör. Det står uppe i hörnet på bilden: ”All my best to you always, your friend Elvis Presley”. Hur många har det hemma, uppe på väggen? Det är unikt.

Artikeln fortsätter under bilden.

I hemmet får han stöd från hustrun Taptong som han är lyckligt gift med sedan 2012.

– Hon sköter om mig så det är otroligt alltså! Hon är som en husmor, haha. Jag har det hur bra som helst, säger Little Gerhard.

Men allting är inte frid och fröjd för den folkkäre artisten.

Little Gerhards sorg – tog farväl av dottern: ”Älskade henne väldigt mycket”

Livet tog en smärtsam vändning för snart ett år sedan, då hans dotter gick ur tiden efter en tids sjukdom.

– Tyvärr så dog min dotter för några månader sen, i juni. Det var tråkigt. Jag hann ta adjö av henne i alla fall. Hon blev 58 år. Jag hade velat haft henne kvar, säger Little Gerhard till Nöjeslivet.

Han berättar att de hann tillbringa en hel del tid tillsammans innan henne frånfälle, och att han i dag ser tillbaka på alla fina minnen de fick tillsammans. Dottern fanns ofta på plats på konserterna och var ett viktigt stöd för Gerhard.

Saknaden och sorgen är förstås bottenlös för pappan.

– Jag skulle ha velat räckt till lite mer. Men jag klarar inte av det riktigt, tyvärr. Nu är hon borta. Hon hette Mia och kallades för ”Nella”. Jag älskade henne väldigt mycket. Jag gjorde så gott jag kunde för henne på alla sätt men det räckte inte. Det tog mig hårt, måste jag erkänna, säger Little Gerhard.

Alla våra tankar går till dig Gerhard och familjen!

Little Gerhard. Foto: Henrik Montgomery/TT
Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version