Lotta Engbergs beslut för hälsan – efter den tuffa tiden: ”Så här kan man inte hålla på”

Lotta Engberg planerar för fullt inför sommarens kommande säsong av omåttligt populära ”Lotta på Liseberg”.

Men den senaste tiden har folkkära programledaren också fått tagit ett viktigt hälsobeslut.

– Jag planerade in den här timeouten för att måna om lusten och hinna göra saker långsamt, berättar den 56-åriga programledaren för GT.

Varje sommar fylls tv-tablån med allsånger. Det är norska ”Allsång på gränsen”, svenska programmen ”Sommarkrysset”, ”Allsång på Skansen”, och ”Lotta på Liseberg”.

Program som numera är en stark svensk sommartradition för många.

Den 17 juni drar den sextonde säsongen igång av ”Lotta på Liseberg” och förberedelserna är i full gång för programledaren Lotta Engberg.

Men stressen och pressen har också fått med sig en stor baksida.

Foto: JESSICA GOW / TT

Tvingades ta timeout efter tuffa tiden

I höstas tvingades hon ta en paus från det hektiska schemat och i en intervju med GT berättar hon hur viktig just timeouten varit för henne.

– Hösten 2017 var det förfärligt mycket jobb och då tänkte jag att ”så här kan man inte hålla på”. Jag bestämde mig för att inte boka på någonting under 3,5 månader hösten 2018. Från början var jag livrädd att jag skulle tycka att det var hemskt, för jag är van vid att ha massor att göra och jag gillar verkligen att arbeta. Men jag tyckte om att få tid att göra saker lite långsammare, säger hon till tidningen och fortsätter:

– Dessutom kändes det himla lustfyllt att dra i gång arbetet igen i våras. Det var inte så att det inte hade känts roligt tidigare, men jag märker att långledigheten var ett sätt att måna om lusten.

Timeouten var viktig för Lotta Engbergs hälsa och för att inte bli utbränd. Foto: TV4/Youtube

Lotta Engberg om utbrändhet: ”Är inte lagd så”

Men som tur är berättar Lotta att trots hennes pressade schema har hon aldrig blivit utbränd.

– Nej, jag är inte lagd så. Blir det för mycket så ser jag till att sova. Den här långledigheten blev nog ett slags smakprov på hur det blir om man pensionerar sig, men att göra det i realiteten känns avlägset. Jag kommer att fortsätta så länge det känns kul och så länge publiken fortfarande vill ha mig, säger Lotta Engberg till GT.

Det är bra att du tar hand om dig Lotta, vi vill se så mycket mer av dig! Gör ett hjärta för att skicka dina styrkekramar till Lotta!