Madeleines glädjebesked – efter känslosamma kvällen

Prinsessan Madeleine är sedan flytten till USA 2018 sällsynt i Sverige, men de senaste dagarna har hon tillbringat hos kungafamiljen i Stockholm, för att jobba med något som ligger henne varmt om hjärtat.

Efter en lång tids förberedelser var det förra veckan äntligen dags för Childhoods insamlingsmiddag i Stockholm, en kväll som prinsessan Madeleine väntat länge på. Bara dagar innan den stora kvällen vädjade hon till folket om att hjälpa henne, genom att samla in pengar åt barn i nöd, och det verkar ha haft effekt.

– Våra förväntningar överträffades med råge, säger Childhoods Åsa Andreasson Åkerström till Svensk Dam.

Childhoods insamlingsmiddag som bland annat prinsessan Madeleine jobbat hårt för samlade totalt in åtta miljoner kronor här om kvällen, ett resultat som gjorde prinsessan Madeleine överlycklig.

– För oss som organisation blev det extremt lyckat! Vi är helt tagna av generositeten. Alla bjöd med glimten i ögat, det var knappt så vi trodde att det var sant! Våra förväntningar överträffades med råge, säger Childhoods Åsa Andreasson Åkerström till Svensk Dam.

Prinsessan Madeleine och Chris.
Foto: Christine Olsson/TT

”Snälla hjälp oss”

Enligt Svensk Dam ska Madeleine, som är Childhoods beskyddare, ha lagt ner mycket arbete på att kvällen skulle bli lyckad, framförallt med det primära syftet: Att samla in pengar till behövande barn.

– Vi behöver förstås finansiellt stöd, och där kan du göra stor skillnad. Och det är viktigt att vi alla faktiskt öppnar ögonen och ser barn i vår närhet. Alla kan göra något, så snälla hjälp oss! säger prinsessan i en intervju som Childhood själva lagt upp på Youtube.

Lyckligtvis så lönade sig antingen den hårda arbetet, Madeleines vädjan, eller båda två. Madeleine ska nämligen ha lett stort åt de åtta miljoner som middagen drog in, och allt går oavkortat till Childhood, berättar Åsa Andreasson för Svensk Dam.

Givetvis var även mamma drottning Silvia på plats denna stora kväll, då det var hon som grundade Childhood, för 20 år sedan.

Foto: Pontus Lundahl/TT
Det är väl fantastiskt att kungligheterna arbetar ideellt för att dra in pengar till behövande barn. Dela gärna om du tycker att Sverige har en kungafamilj att vara stolt över.