Magdalena Anderssons raseri efter frågan i direktsändning – nu svarar Jenny Strömstedt på kritiken: ”Okunskap”

Magdalena Andersson (S) riktar skarp kritik mot Jenny Strömstedt. Detta då hon tycker att TV4:s Jenny Strömstedt tappade bollen i debatten om bilarnas utsläpp

Nu svarar programledaren på partiledarens kritik.

Under tisdagen möttes partiledarna i en debatt på Tv4.

Programmet leddes av de skickliga programledarna Jenny Strömstedt och Ann Tiberg.

Ämnena som diskuterades under debatten var allt från skola, bostadsbrist, klimat och kriminalitet.

Statsministern Ulf Kristersson (M) var nöjd med debatten och tyckte att det var en god ton i rummet, till skillnad från en tidigare debatt på SVT för ett tag sedan.

– De flesta människor avbröt inte varandra. Det var ett annat tonläge. Det går att vara respektfull fast man tycker olika, om reduktionsplikten till exempel, säger han till Expressen.

Magdalena Andersson kritisk till Jenny Strömstedt

Men alla var långt ifrån nöjda med programledarnas hantering av debatten.

Efter sändningen har Magdalena Andersson (S) kritiserat Jenny Strömstedt för att ha gått statsminister Ulf Kristerssons ärende i frågan om bilarnas utsläpp. 

Det Magdalena Andersson är kritiskt mot är att programledaren ska ha frågat Per Bolund (MP) om inte den förra regeringen borde ha haft fler verktyg än bara reduktionsplikten.

– Det var väldigt konstigt. Det var precis det som Ulf Kristersson hade sagt, som jag sedan hade påpekat, att det där stämde inte, säger Andersson och nämner att den rödgröna regeringen också hade en miljöbilsbonus, säger hon till Expressen.

– Hade hon inte lyssnat på vad jag sa? För det var ju en felaktig beskrivning av vår politik från Ulf Kristersson, som han i och för sig upprepat många gånger. Men han är en politisk motståndare och Jenny Strömstedt är programledare. Hon har en annan roll.

Jenny Strömstedt, Magdalena Andersson
Foto: Tv4

Nu svarar Jenny Strömstedt på kritiken

Jenny Strömstedt valde att avböja att kommentera Magdalena Anderssons kritik om debatten i Expressen. Men under onsdagen valde hon att svara på kritiken i stories på Instagram.

”Eftersom jag ibland uppfattar att det finns en okunskap om de grundläggande journalistiska principerna vill jag gärna ge ett svar på Magdalena Anderssons kritik i Expressen mot en fråga som jag ställde Per Bolund. Jag har full förståelse för att man som partiledare kan känna sig missnöjd efter en debatt. men, vi som debattledare kan inte låta bli att ställa kritiska frågor enkom för att den politiska motståndaren ställt samma fråga. I det här fallet – i min fråga till Per Bolund om reduktionsplikten – utgick den från klimatpolitiska rådets kritik mot faran i att lägga för mycket vikt vid reduktionsplikten för att nå transportmålet. Se bild. Den frågan fanns med i våra manus långt innan Ulf Kristersson tog upp densamma. Jag fann det också rimligt att låta Bolund svara på den kritiken eftersom frågan kom upp. Grundläggande journalistik. Kort och gott”, skriver hon på Instagram.

Foto: Instagram

Exit mobile version