Magnus Carlssons ilska efter påhoppen – nu ryter han ifrån: ”Grymt irriterande”

Foto: TT/Instagram

Hånad och pikad – gång på gång.

Nu berättar Magnus Carlsson om baksidan av artistkarriären.

– Det var grymt irriterande, säger han i SVT:s ”Den svenska dansbandshistorien”.

Magnus Carlsson slog igenom med dansbandet Barbados under tidigt 1990-tal. Som sångare och frontfigur i gruppen blev han den självklara stjärnan och fick senare också som bekant en firad solokarriär.

Samtidigt som Barbados tog sig ut på dansbanorna och scenerna runtom i Sverige pågick en slags generationsväxling bland dansbanden.

Foto: SVT

Rutinerade grupper som Lasse Stefanz och Vikingarna fick nu konkurrens av yngre förmågor som nämnda Barbados, men även Arvingarna och Friends.

Men det fanns en baksida – som Magnus Carlsson fick utstå under många år. Det berättar han nu i SVT:s ”Den svenska dansbandshistorien”.

Folk kunde komma fram till honom bara för att håna gruppens musik.

Detta skedde i stort sett jämt, förklarar Carlsson i SVT-programmet.

– Hela tiden fick man liksom den här kommentaren om att, ”jaha, du spelar i dansband, hö-hö-hö”. Då fick jag hela tiden dra det här försvarstalet: ”Ja, nej, det gör vi inte…jo, på sätt och vis men vi är moderna”. Du vet, jag fick hela tiden ha det här försvarstalet i bakhuvudet. Jag fick hela tiden förklara varför jag jobbade med det jag gjorde. Det var grymt irriterande, säger Magnus Carlsson i SVT:s ”Den svenska dansbandshistorien”.

STOCKHOLM 20200731 Magnus Carlsson fotograferad i samband med Pride Stockholm som direktsänds från en studio i Solna. Foto: Stina Stjernkvist / TT

Även Casper Janebrink från Arvingarna har liknande upplevelser.

– Vi har väl alltid på något sätt trott på det vi gör. Vi har väl känt att nej, det här är inte töntigt. Det här är kul. Det är roligt att spela musik, och glädjen som är i musiken har dragit oss framåt hela tiden, säger Janebrink.

I dag kan Arvingarna skratta åt hånen – särskilt som de insåg att folk som kom fram till dem för att dela ut kritik själva betalade entré för att se gruppen.

– Sen kommer det alltid fram folk och talar om att: ”ja, jag gillar ju inte dansband…”. Nähä, men vad gör du här då? säger Casper till SVT och skrattar.

Onsdag 18 november klockan 21.00 visas nästa avsnitt av programmet i SVT1.

Vad tycker du om SVT:s ”Den svenska dansbandshistorien”? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

Exit mobile version