Maja Kristina Strömstedt om uppväxten med pappa Niklas – tuffa insikten: ”Länge trodde jag att…”

Maja Kristina Strömstedt

Foto: TV4

Ända sedan hon var liten har hon levt ett liv i offentligheten.

Hon är nämligen dotter till Nikas Strömstedt och Agneta Sjödin.

– Länge trodde jag att det som var mest intressant med mig var att jag hade kända föräldrar, säger hon till Expressen.

Agneta Sjödin och Niklas Strömstedt var ett av 90-talets absoluta favorit-kändispar.

Niklas musikkarriär och Agnetas programledarskap var i full blom och de syntes i löpsedel efter löpsedel. 1997 förlovade de sig och året därpå föddes dottern Maja Kristina Strömstedt.

Foto: TT

Men när Maja Kristina var tre år gammal gick hennes föräldrar skilda vägar. Idag är hon 25 år och har gått i sin fars fotspår. Hon arbetar nämligen som artist och låtskrivare.

Men det har inte alltid varit enkelt att växa upp med kända föräldrar.

– Det som varit tuffast för mig har varit hur jag ska navigera min egen självbild och mitt eget självvärde i förhållande till dem. Länge trodde jag att det som var mest intressant med mig var att jag hade kända föräldrar, för det var det andra tyckte när jag gick i skolan och så. Jag tror att det har varit en resa som jag har fått göra, till i dag när jag vet att så är det inte alls, säger hon till Expressen.

Även om det har funnit en del utmaningar med att växa upp som dotter till kändisar berättar Maja Kristina även för tidningen att de varit mycket stöttande, vilket hon uppskattat.

– De har gjort vad de har kunnat för att jag ska må bra och för att det inte ska bli en börda för mig.

Corona satte käppar i hjulet för Maja Kristinas USA-planer

Precis i samma veva som coronapandemin slog till rejält var Maja Kristina inriktad på att åka till USA för att satsa på musiken.

Men som mycket annat fick det sättas på paus och istället kontaktade hon den framgångsrika låtskrivaren Jörgen Elofsson.

Efter ett möte bestämde de att arbeta tillsammans, vilket Maja Kristina blev jätteglad över, berättar hon för Aftonbladet:

– Jag åkte ut till honom och spelade upp lite musik som inte var släppt och han blev superintresserad. Efter det började vi skriva och vi har haft ett fantastiskt samarbete under hela pandemin.

Nu när pandemin lugnat ner sig något finns planer återigen på att bege sig till USA i höst, berättar hon för Expressen.

Vi önskar dig verkligen allt gott Maja Kristina och det ska bli så kul att få följa sin karriär!

Exit mobile version