När frun får sämre syn tar maken sminklektioner för att hon ska känna sig vacker – se nu på makalösa resultatet

I takt med att Mona blev äldre blev hennes syn sämre och sämre. Till slut var den så nedsatt att hon knappt hade någon syn kvar på ena ögat, vilket gjorde att hon inte kunde sminka sig eller fixa håret som förr.

Detta var en jobbig omställning för Mona, som brukade tycka om att göra sig fin. För att trösta henne började hennes lojala make ta sminklektioner, för att Mona skulle få känna sig lika vacker som hon brukade göra.

 

Mona och Des har varit gifta i 56 år, och trots så många år tillsammans så har kärleken inte falnat, tvärtom.

När Mona blev äldre drabbades hon av kraftig synnedsättning, särskilt på ena ögat. Inte nog med det så darrade hon mycket på händerna, vilket gjorde att det till slut blev omöjligt för henne att kunna sminka sig själv, vilket fick henne att inte känna sig fin.

Tog sminklektioner för sin frus skull

Hennes make Des, som alltid tyckte att Mona är fin som hon är, ville göra något för sin fru.

– Hon har inte förändrats särskilt mycket, säger Des till BBC, när han tittar på parets bröllopsfoto från ungdomen.

Des började ta sminklektioner, för att kunna sminka sin fru så som hon alltid velat ha det, enkelt men fint.

Mona och jag är överens om en sak, och det är att ‘lite är lagom’. Det finns inte en chans att jag låter min käresta spacklas med mycket smink.
– Han tycker att jag är vacker som jag är, berättar Mona för BBC.

En naturbegåvning

Makens kärleksfulla engagemang för hustrun har nu uppmärksammats av flera medier, och Des hyllas inte bara för sitt initiativ, utan sin färdighet.

– Om ni skulle se sättet han håller i borstarna, så skulle ni se att han är en naturbegåvning, säger en sminkös till BBC.

 

Det här var bland det finaste jag sett någon göra. Det är det här kärlek handlar om. Dela för att låta andra ta del av denna fina kärlekshistoria. 

 

Läs mer om...