Malin Berghagens känga – efter miljökritiken: ”Lugna er lite”

Författaren och yogaprofilen Malin Berghagen får skarp kritik på Instagram om hennes inverkan på miljön.
Berghagen som reser ofta i jobbet, får flera läsare att se rött.
Nu ryter hon i från och svarar på läsarnas ilska.
”Hoppas det kan lugna er lite. Det är inte tillräckligt men ändå något”, skriver Malin Berghagen på Instagram.

Malin Berghagen har under flera år gjort sig känd för att lära ut yoga. Författaren håller bland annat i hälsoresor i Costa Rica, Centralamerika.

Nu lyfter hon fram i sociala medier hur flera personer påverkat hennes miljöpåverkan, efter att hennes många flygresor i jobbet har lyfts fram.

I ett inlägg på Instagram, vill Malin Berghagen lyfta fram hennes engagemang för miljön och svara på kritiken.

”Eftersom några är orolig mitt miljöansvar så är det så att två yogaretreats är borttagna från 2019 resor pga miljöansvar. Och jag miljökompenserar INFÖR de resor jag gör” skriver Malin Berghagen på Instagram.

Malin Berghagen svarar på miljökritiken på Instagram. Foto: Youtube/TV4

Malin Berghagen: Jag köper 90% ekologiskt

Hon berättar vidare att hon inte ägt en bil på åtta år och att hon tänker på att handla lokalt, istället för på stormarknader.

Malin vill samtidigt ge en känga tillbaka mot läsarkritiken.

”Och köper ALLTID 90 % ekologiskt. Ber om ekologiskt vin och kaffe ute. Köper oftast second hand. Hoppas det kan lugna er lite. Det är inte tillräckligt men ändå något”, skriver hon på Instagram.

View this post on Instagram

Eftersom några är orolig mitt miljö ansvar så är det så att två yoga retreats är borttagna från 2019 resor pga miljö ansvar. Och jag miljökompenserar INFÖR de resor jag gör. Plus att jag inte ägt en bil på 8 år och jag stor handlar aldrig på köpcenter utanför stan utan istället handlar mindre lokalt. Och köper ALLTID 90 % ekologiskt. Ber om ekologiskt vin och kaffe ute. Köper oftast second hand. Hoppas det kan lugna er lite. Det är inte tillräckligt men ändå något. Kram Malin ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️Vad motsvarar 11 ton Co2e utsläpp? En medelsvensks utsläpp under ett år 6 t&r flygresor (4 inom Europa och 2 utanför Europa) Avsmältning av 33m2 arktisk havsis @klimatkompensera.se

A post shared by Malin Berghagen (@mberghagen) on

Bland kommentarerna finns också kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) som ställer sig på Berghagens sida.

”Jag hyllar de som ifrågasätter sina val och som försöker förändra sina sätt att leva och vara. Det kommer jag att fortsätta göra. Oavsett hur mycket aggressioner det väcker”, skriver kultur- och demokratiministern.

Vad tycker du om kritiken mot Malin Berghagen? Lämna en kommentar och dela gärna på Facebook!