Malin Berghagens nya starka önskan för pappa Lasse – efter tiden på sjukhus: ”Jag hoppas”

Lasse Berghagen är inlagd på sjukhus.
Nu berättar dottern Malin om sin nya, fina önskan för pappas skull.
Samtidigt som hon hyllar vårdpersonalen.
– Just nu är jag förälskad i svensk sjukvård och deras anställda, skriver hon i sin blogg.

Lasse Berghagen underhållit svenska folket i hela fem decennier.

Med oförglömliga klassiker som ”En kväll i juni””Teddybjörnen Fredriksson” och förstås ”Stockholm i mitt hjärta” har han för evigt skrivit in sig i musikhistorien.

Den omåttligt populäre och folkkäre artisten har förstås också en självklar plats i berättelsen om tv:s underhållningsutbud. I början av 2000-talet förvandlade Berghagen SVT:s klassiker ”Allsång på Skansen” till en stor tittarsuccé med miljonpublik framför tv-apparaterna. Allsången gick från att vara ett program som kanske mest tilltalade den lite mer mogna åldersgruppen, till att under Lasses vingar – och blåa kavaj! – förvandlas till en allsång för hela svenska folket.

Gammal som ung – alla tittade på Allsången när Berghagen tog ton till sin egen signaturmelodi ”Stockholm i mitt hjärta” på Sollidenscenen under de där magiska tisdagskvällarna.

Totalt blev det tio år som allsångsledare åren 1994–2003, och i slutet av Berghagens era sattes också publikrekord på Skansen när 36 800 personer hade hittat till Sollidenscenen för att sjunga tillsammans med den folkkäre sångaren.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Han medverkade också i den smått ikoniska premiärsäsongen av TV4:s blivande tittarsuccé ”Så mycket bättre”. Året var 2010 och bland övriga artister som fanns med under inspelningarna märks ex-hustrun Barbro ”Lill-Babs” Svensson (1938-2018), Plura Jonsson och Thomas Di Leva.

För sina förtjänster inom svensk populärmusik har Berghagen bland annat erhållit Cornelis Vreeswijk-stipendiet, poeten Bo Setterlinds stipendium och under sina år på Skansen fick han också ta emot S:t Eriksmedaljen från Stockholms stad.

I förfjol utkom också Lasses senaste bok, ”Hej livet!”, som han skrivit tillsammans med författaren Marcus Birro och i vilken han sammanfattar stora delar av sitt liv i rampljuset.

Tidigare i somras kom dock tråkiga nyheter för Lasses fans. Då tvingades han nämligen ställa in sin medverkan på Visfestivalen i Västervik.

I juli månad fick stjärnan läggas in på sjukhus – men var då snabbt på fötter igen och han kunde snart återvända hem.

Men så för två veckor sedan, då Berghagen skulle medverka vid Cornelisdagen, tvingades han ställa in och blev på nytt behandlad på sjukhus.

LÄS MER: Lasse Berghagen inlagd på sjukhus igen – första orden: ”Streckat allting framöver”

Lasse Berghagen inlagd på sjukhus

Det var i slutet av augusti som Berghagen skickade en hälsning från sjukhuset via Aftonbladet.

– Jag är lite krasslig just nu och jag åkte in på sjukan för någon vecka sedan eftersom jag fick ont i bröstet. Men det var ingen hjärtinfarkt, det var kranskärlen i hjärtat som var störda. Men nu har de tagit hand om mig här och det har gått bra, sade Berghagen då till tidningen.

Han fortsatte:

– Det blev inget av för mig med det. Så därför är jag här nu på sjukhuset och så får vi se om de kan fixa till det. Nu får jag penicillin och sedan har de en överblick på mig med EKG och sådant. Så jag får lösa korsord och läsa böcker och ta det lugnt. Men de tar verkligen väl hand om mig och rent psykiskt mår jag jättebra. Jag har inte heller någon värk någonstans. Så jag är glad.

Lasses hälsoläge har så klart lett till en oro hos familjen, inte minst hos dottern Malin Berghagen.

Hon har i flera blogginlägg på sajten Må bra berättat om sina starka känslor för sin far, och hans tid på sjukhus.

LÄS MER: Malin Berghagens nya besked om Lasses Berghagens – gripande orden: ”Nu behöver han er kärlek”

Författaren, yogainspiratören och tv-personligheten har bland annat beskrivit hur familjen stöttat varandra under den svåra perioden. Bland annat har Malin sovit över hos Lasses hustru sedan 1975, Eva.

– Det känns så fint att vara här hos henne. Så tacksam över att hon kom in i hans liv. Hon är hans livselixir. Och min älskade syster Maria. Hon är rak, strålande och stark. Tillsammans är vi också starka, skrev Malin i sitt blogginlägg i förra veckan.

Malins nya fina önskan för pappa Lasses skull

På torsdagen berättade Malin för sina läsare att hon nu tagit sig tillbaka till gården i Järvsö. Hon förklarar att det varit intensiva dagar, och att hon nu ska samla kraft i socknen, som hennes mor Barbro ”Lill-Babs” alltid höll så kärt.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Malin passar också på att hylla sjukvårdspersonalen.

– Det har varit intensiva dagar och jag var rätt trött mentalt. Mycket information som har tagits in och samtal med fina människor. Just nu är jag förälskad i svensk sjukvård och deras anställda, skriver Malin i ett blogginlägg på torsdagen.

Hon har också en stark önskan för pappa Lasses skull: att han ska få komma upp och se hönsen på gården som hon och kärleken Martin väntar ivrigt på.

– Martin har också fortsatt med hönshuset, Hönsen kommer ju i mitten av oktober. Jag hoppas så att pappa får en möjlighet att se dem, skriver hon i blogginlägget som man kan ta del av i sin helhet här.

LÄS MER: Malin Berghagens gripande ord om familjens beslut – under pappa Lasses kamp på sjukhus: ”Så tacksam”

STOCKHOLM 20211021 Lasse Berghagen aktuell med biografin Hej Livet! Foto: Henrik Montgomery / TT
STOCKHOLM 20211021 Lasse Berghagen aktuell med biografin Hej Livet! Foto: Henrik Montgomery / TT

Vi skickar all kärlek i världen till dig Lasse, med varma önskningar om god bättring så snart som möjligt!

Skriv gärna dina hälsningar till Lasse i kommentarerna på Facebook eller på Malins blogg.