Malin Berghagens rörande kärleksord – om saknaden till mamma Lill-Babs

Järvsö var en speciell plats för Lill-Babs som hade sina rötter där och en kär plats för hela familjen. Nu skriver hennes dotter Malin Berghagen på Instagram över sina känslor att få återvända till platsen.

”Jag längtar efter att tända ljus vid mamma och mormors grav och ”prata lite funderingar med dom en stund”, skriver hon i ett inlägg.

Det har snart gått ett år sedan vår älskade folkkära Barbro ”Lill-Babs” Svensson gick bort. Sedan dess har det varit en tuff tid för hennes anhöriga. Hennes dotter Malin Berghagen har vid flera tillfällen kärlekshyllat sin saknade mamma på Instagram och i ett nytt inlägg skriver hon över längtan att få åka hem igen till Järvsö – där Lill-Babs föddes och bodde.

”Dags att åka hem till Järvsö och ”mamma” en sväng över helgen. Jag längtar faktiskt väldigt mycket”‚ skriver Malin Berghagen på Instagram och fortsätter:

”Jag längtar efter att tända ljus vid mamma och mormors grav och ”prata lite funderingar med dom en stund”.

Lill-Babs café och affärsverksamhet byter nu namn

Järvsö hade en speciell plats hos Lill-Babs som hade sina rötter därifrån och även drev sitt egna café och affärslokal under flera år men 2014 lämnade hon över ansvaret för livsverket till ett par lokala entreprenörer.

I café fanns även utställning till artistens ära som visade upp bilder från hennes långa karriär.

Men fram tills nyligen blev det klart att verksamheten kommer att byta namn från ”Lill-Babs caffär” till Järvsö gårdsbageri, enligt Expressen.

Döttrarnas reaktion

I ett gemensamt inlägg skrev Lill-Babs döttrar om sina känslor inför namnbytet.

”Nu under januari månad har Järvsö gårdsbageri valt att säga upp det avtalet. Vad som kommer hända med mammas utställning är i nuläget ännu inte klart. Vi arbetar aktivt med att mammas önskan om att hennes fans och även andra ska kunna besöka och se hennes artistskap i form av den utställning som hon skapade hemma i Järvsö även i framtiden”, skriver döttrarna i inlägget på Instagram.

Alltid saknad, aldrig glömd. Tryck på gilla-knappen om du också alltid kommer minnas Lill-Babs!

 

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/6T0T0ss4a8I462Gyt5RkK0dHgIEfwKsPKvsufyEmALHVYAsL4XuNFWCjjdcN63DQ?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]