Malin Olssons starka kritik mot SVT – efter nobben: ”Tråkigt att vi inte har kommit längre än så”

Genom åren har hon blivit populär hemma i tv-sofforna där hon bland annat lett flera kända barnprogram.

Men trots att hon blivit så omtyckt, finns det program som Malin Olsson inte fått leda i SVT – något som hon nu riktar kritik mot.

– Nu är det tjejernas tur att få sitta bakom ett skrivbord och vara roliga och viktiga, säger hon till Aftonbladet.

Malin Olsson började sin bana som ”Fröken Sverige” men började senare en karriär inom tv, och har sedan dess blivit en av de mest populära programledare på SVT.

Under sommaren är hon aktuell med barnprogrammet ”Sommarlov”,men tidigare under året har hon också lett ”Vem bor här?”, som blivit en stor tittarsuccé i kanalen.

Malin Olsson
Foto: SVT

Kritiken mot SVT

Men trots de många framgångarna, tycker inte Malin Olsson att hon fått de uppdrag som hon önskat.

Istället har de gått till andra män som är anställda på SVT.

– Jag har ändå fått göra fredags- och lördagsunderhållning på bästa sändningstid, men min reaktion gällde tv-shower där män sitter bakom ett skrivbord och håller låda, den kan jag verkligen stå fast vid. Jag tycker det är tråkigt att vi inte har kommit längre än så. Nu är det tjejernas tur att få sitta bakom ett skrivbord, vara roliga och viktiga och hålla låda. Jag tycker det är för lite av det, säger hon till Aftonbladet.

Kan tänkas gå över till konkurrenten

Malin Olsson berättar att hon tidigare haft mål och drömmar om att få leda Melodifestivalen, men att hon numera har siktet inställt på att kanske få leda Let’s dance i TV4 istället.

Hon skulle även kunna tänka sig ”Nyhetsmorgon” då TV4 hörde av sig till henne för ett par år sedan. berättar Malin.

– Ja, ”Nyhetsmorgon” gjorde det för några år sedan. Det är ett väldigt härligt program och live-tv så det hade varit kul att göra den typen av program, men det blev inget då.

Malin Olsson är långt ifrån den enda som riktar kritik mot SVT för att inte kunna tillmötesgå olika programidéer.

Suzanne Axell om nobben från kanalen

Tidigare under våren berättade ”Fråga doktorn”-profilen Suzanne Axell att hon hade önskat få ett eget program, men att SVT inte ville genomföra det utan någon förklaring.

– Jag skulle vilja göra ett eget intervjuprogram innan jag lägger ner. Då skulle jag göra ett porträtt av en person. Tillsammans med en redaktör pitchade jag fram idén men jag fick någon luddig förklaring och sen föll allting mellan stolarna, har hon tidigare sagt till Nöjeslivet.

Suzanne Axell
Suzanne Axell

”Har inte behandlats som en stjärna”

Hon berättade också bristen på uppskattning från arbetsgivaren gällande det hårda arbetet bakom kulisserna.

– Jag trivs bra på SVT, men jag kan inte säga att jag har behandlats som en stjärna. Vi är en liten grupp av kvinnor och män som gör programmet. Vi har inte fått någon särskild uppmärksamhet för detta inifrån, har Suzanne Axell tidigare sagt till Nöjeslivet.

LÄS MER: Suzanne Axells kritik – efter nobben från SVT: ”Jag har behandlats som…”

Vad tycker ni om detta? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.