Mandelmanns krav på TV4 – för att fortsätta vara med

I höstas tilldelades dokumentärserien Mandelmanns gård tre kristaller. Två från juryn och en från tv-tittarna, vilken tyder på programmets omåttliga popularitet. Svenska folket kunde inte få nog och skrek efter fler avsnitt med Mandelmanns, men idag ställde paret krav på tv4 – för att fortsätta med serien.

Mandelsmanns gård är en dokumentärserie där tittarnas får följa paret Mandelmanns liv på den kravmärkta gården i Österlen. Programmet gjorde omedelbar succé när det började sändas, och nu vill tittarna och TV4 ha mer. Men för att fortsätta vill paret att uppfyller några specifika krav.
– Vi måste kunna ta semester, säger Marie Mandelmann.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Gick back förra säsongen

Paret Mandelmanns, bestående av Marie och Gustav, har fyra barn och försörjer sig på det som utvinns på gården, men förra året säsongen gick de back. Barnen, som inte vill vara med i programmet, har fått hjälpa till med att täcka upp på gården när föräldrarna spelar in.
– Utan dem hade det aldrig gått, vi jobbar mer än heltid med gården och spelar in nio program där varje del tar en vecka att spela in mitt i säsong. Det kan vi göra tack vare att de hjälper till, säger Gustav Mandelmann.

Av den anledningen ställde paret krav på TV4 inför den nya säsongen. Mer betalt så att barnen kan få lön för sitt arbete, samt möjlighet till semester.

Ikväll återvänder Mandelmanns i rutan med nya avsnitt, och jag kommer att sitta bänkad. Dela gärna om du också vill se mer av Mandelmanns gård i tv.