Marcus Oscarssons oväntade utspel – om SVT:s succéserie ”Vår tid är nu”

SVT:s stora dramasuccé ”Vår tid är nu” är över.

Samtidigt ger nu TV4-profilen Marcus Oscarsson sin dom över serien.

Och han sparar inte på krutet!

Tv-serien ”Vår tid är nu” har gjort stor succé i SVT under de senaste åren. Under jul- och nyårshelgen bjöd public service-kanalen på de allra sista avsnitten i succésagan om familjen Löwander och deras restaurang.

I ”Vår tid är nu – 1951” får tittarna veta vad det var som hände mellan säsong ett och två – avsnitten utspelar sig sommaren 1951. Då avslöjas hur vi hur det egentligen gick till när de älskade rollfigurerna Nina och Calle lyckades hitta tillbaka till varandra igen.

Foto: SVT

I rollerna såg vi återigen favoriter som Hedda Stiernstedt, Charlie Gustafsson, Suzanne Reuter, Peter Dalle, Adam Lundgren, Josefin Neldén, Anna Bjelkerud och Rasmus Troedsson.

Hedda Stiernstedt har tidigare berättat om sina starka känslor för tv-serien, där hon spelar rollen som Nina Löwander.

– Det har varit en trestegsraket, första gången då det verkligen kändes var när vi gjorde klart säsong två, som då inte hade sänts än. Då stod vi mitt på Kungsgatan och grät jättedramatiskt. Och sen när vi gjorde klart säsong tre höll vi varandra i handen medan vi såg på hur hela studion med restaurangen revs. Det var en avskedssorg. Nu när vi var framme här vid fjärde säsongen fanns det en väl mer en stor glädje. ”Wow, att vi fick göra det här ihop”, säger Stiernstedt till Nöjeslivet.

I specialsäsongen ”Vår tid är nu – 1951” som sändes under jul- och nyårshelgen stod Måns Herngren för regin.

– Jag har följt Vår tid är nu sen starten 2017 och är ett stort fan av serien. När jag blev tillfrågad om att regissera den nya specialsäsongen behövde jag inte fundera många minuter innan jag tackade ja. Det känns hedrande och väldigt spännande att nu få vara med och berätta vidare om familjen Löwander och den starka kärlekshistorien mellan Nina och Calle, sade Måns Herngren inför seriestarten.

LÄS MER: Tårarna i ”Vår tid är nu” – som tittarna inte fick se i SVT

En annan stor tv-profil som också tycks vara en stor fantast av ”Vår tid är nu” är TV4:s Marcus Oscarsson.

Foto: TV4

Den profilerade politiske expertkommentatorn har haft en intensiv höst i TV4 – med fullt fokus på USA-valet.

Men Oscarsson är inte bara en hejare på att tycka till om och tolka opinionen. Det visar sig också att han inte drar sig för att recensera tv-serier!

På sin populära Facebook-sida berättar Oscarsson att han tillbringat julledigheten bland annat framför ”Vår tid är nu”. Han är mycket nöjd med de avslutande avsnitten.

LÄS MER: Hedda Stiernstedts starka ord – efter inspelningarna av ”Vår tid är nu”

Skådespelarna Charlie Gustafsson och Hedda Stiernstedt i ”Vår tid är nu – 1951”. Foto: Niklas Maupoix/SVT

Han listar stora delar av skådespelarensemblen, och beskriver dem som ”fantastiska”.

”Vilken TV-serie! Så bra! En TV-serie av yttersta världsklass. Det är lite Downton Abbey-vibbar i Vår tid är nu men frågan är om inte den svenska varianten t.o.m. är snäppet vassare”, skriver Oscarsson på Facebook där han också utser ”Vår tid är nu” till vinterns bästa tv-serie.

🎬 BÄSTA TV-SERIEN I VINTER – VÅR TID ÄR NUNu under vinterledigheten har jag tittat på de nya avsnitten av SVT:s…

Posted by Marcus Oscarsson on Saturday, January 2, 2021

Håller du med honom? Vad tycker du om ”Vår tid är nu”? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!