Maria Lundqvist

Maria Lundqvists nya bekännelse om 21 år yngre kärleken Kristoffer – efter alla år ihop

I över 13 år har folkkära skådespelerskan Maria Lundqvist varit tillsammans med sin kärlek Kristoffer.

I dag är paret starkare än någonsin men i början av deras förhållande fick de möta på flera hinder som satte kärleken hårt på prov.

– Det var många som undrade om vi var rätt eller om vår relation verkligen skulle hålla, berättar Lundqvist för Hemmets journal.

Alla drömmer vi om att få hitta den där stora kärleken som vänder upp och ner på allt.

Den där personen som tillför det där lilla extra och som du undrar hur du någonsin hade kunnat klara dig utan innan ni träffades.

När ni möts spelar egentligen ingen roll – huvudsaken är att du får chansen att träffa din själsfrände oavsett om det är tidigt eller sent i livet.

Maria Lundqvist, en av våra mest älskade och folkkära skådespelare vet exakt hur livet kan förändras på många sätt när kärleken kliver in.

För över 13 år sedan träffade hon sin stora kärlek, Kristoffer Hellström.

Men redan i början av deras förhållande fick de kämpa mot fördomar.

Maria Lundqvist
Foto: TV4

Maria Lundqvist och pojkvännen Kristoffers tuffa start

Att de skiljer 21 år mellan Maria och hennes pojkvän fick många att reagera.

I en intervju med Hemmets journal berättar stjärnan om hur de fick kämpa mot fördomar tidigt i deras förhållande.

– Vi drivs av olika passioner men det vi utvecklat tillsammans är verkligen en innerligt stark kärlek. Vi har haft mycket emot oss, en hel del utmaningar. Det var många som undrade om vi var rätt eller om vår relation verkligen skulle hålla. Denna undran var frisk och naturlig att få, säger hon till sajten.

Även om tvivlarnas ord träffade hårt bestämde sig Maria och Kristoffer där och då att till varje pris motbevisa tvivlarna.

– Men sedan fanns det olyckskorparna som ifrågasatte vår relation, de som bara varit ute efter löpsedlar, men den tiden är tack och lov förbi. Det som är fint är alla de som hört av sig kring vår åldersskillnad, som själva stått inför samma oro och rädsla. Där har vi kunnat pusha och stötta. Vi har fått förmedla att åldersskillnaden till och med kan skapa en starkare relation. Viktigast är att våga välja varandra, prata om våra olikheter och sedan leva livet som man själv vill.

Maria Lundqvists barnbeslut med Kristoffer

Mitt i all nyförälskelse ställde sig också paret inför ett stort dilemma.

När paret medverkade i ”Malou efter tio” under hösten 2021 öppnade de upp om hur de tidigt i relationen började diskutera barn.

Men det fanns en viss oro, berättade Maria.

– Ja, det var jättesorgligt. Jag tycker jag har tjatat jättemycket på dig om du verkligen inte vill om vi inte ska försöka. Jag var ändå 46 när vi träffades, så det var på gränsen till att man skulle kunna. Men du har varit ganska stark med att säga att du inte vill, sa hon till kärleken i programmet.

Kristoffer var fast besluten.

– ”Om jag är tvungen att välja mellan barn eller dig, så är valet självklart”. Då har jag varit nöjd med det. Sen har du formulerat att ”jag vill nog inte ha barn”, berättade Maira i programmet att Kristoffer då ska ha sagt till henne.

Det räckte gott och väl att bli bonusförälder till Marias barn.

– Där har du verkligen fått bli extrapappa, sa Maria och tittade kärleksfullt på sin Kristoffer som ler med värme.

Maria Lundqvist, Kristoffer Hellström
Foto: TV4

Maria Lundqvist hyllning till yngre kärleken

Och att leva livet precis på sina egna villkor, är precis det som Maria Lundqvist och kärleken har gjort.

I över 13 år har de nu varit ett par och kärleken tycks bara starkare och starkare.

Då och då hyllar de varandra på sociala medier där de gärna skriver långa kärleksfulla inlägg om kärleken.

Bland annat skrev Maria Lundqvist i våras om hur krisen i Ukraina fick henne att tänka på vikten av att visa uppskattning för nära och kära.

”Du och jag…. In i evigheten ….!? Så lätt vi tar varandra för givet. Så lätt vi glömmer bort att se varandra i ögonen och bekräfta den innerliga tacksamhet jag känner för att vi får ha varandra. Tänker på alla Du o jag i Ukraina som just nu räds och tvivlar på hur länge dom får ha varandra nära och in i evigheten”, skrev hon då och fortsatte:

”Säg att du älskar till alla du älskar idag ! Bekräfta glädjen och den uppriktiga tacksamheten över att vi får ha varandra… så länge evigheten varar. Jag älskar dig Kristoffer”.

Ni är så himla fina tillsammans! Vi önskar er allt gott Maria och Kristoffer! Länge leve kärleken!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.

Se hela intervjun med paret hos Malou von Sivers här: