Maria Lundqvists nya lycka med pojkvännen Kristoffer Hellström

Maria Lundqvist och Kristoffer Hellström. Foto: Frida Funemyr, press/Anders Wiklund/TT

Maria Lundqvist och Kristoffer Hellström. Foto: Frida Funemyr, press/Anders Wiklund/TT

Vilken glädje!
I samband med födelsedagen har Maria Lundqvist någonting riktigt kul att se fram emot med kärleken Kristoffer Hellström

Maria Lundqvist fyller 61 år på måndagen den 14 oktober. Skådespelaren och komikern med rötterna i Göteborgstrakten fick sitt stora genombrott på teaterscenerna i slutet av 1980-talet.

Hon medverkade senare i revyn ”Kolla klotet” av en viss Povel Ramel, som blev en stor succé såväl på Lorensbergsteatern i Göteborg som Cirkus i Stockholm. Med den fiktiva karaktären Sally blev hon bibliotekskvinnan med hela svenska folket i slutet på 1990-talet. Den kultförklarade komediserien av Ulf Malmros blev omåttligt populär hos tittarna i SVT som också fick se Sven Wollter i en ledande roll i kraft av Sallys pappa.

Maria har också blivit hyllad på musikalscenen. 1997 gjorde hon en komisk tolkning av den förkylda Miss Adelaide i ”Guys and dolls” på Oscarsteatern i Stockholm där även Björn Skifs och Johan Ulveson ingick i ensemblen.

Maria Lundqvist – prisad skådespelare

Hon har också uppmärksammats för sitt filmsamarbete med Helena Bergström. Duon har spelat mot varandra i långfilmer som ”Heartbreak Hotel” och ”Sprängaren”.

Två gånger har Lundqvist kammat hem film-Sveriges mest prestigefyllda pris: Guldbaggen. 2005 i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll för filmen ”Den bästa av mödrar”, samt 2008 som Bästa kvinnliga biroll för ”Himlens hjärta”.

Utanför rampljuset lever Maria tillsammans med sin älskade Kristoffer Hellström, 39. De har varit ett av nöjes-Sveriges mest omskrivna par de senaste åren. Nu ger de båda sig återigen ut på vägarna.

Paret arbetar nämligen tillsammans med succéshowen ”Shirley Valentine” (mer info här) som genom åren hyllats stort av kritikerna. I våras var det nypremiär för denna feelgood-föreställningar i regi av Edward af Sillén, och under hösten (start 14 oktober på Stora teatern i Göteborg) spelas denna hjärtskärande komedi på olika teaterscener från Luleå i norr till Jönköping i söder.

Lyckan med pojkvännen – åker ut på turné tillsammans

Stjärnans pojkvän Kristoffer agerar projektledare för turnén, vilket innebär att de får jobba tillsammans!

– När jag fick frågan om att spela Shirley igen blev jag genomlycklig och det började pirra i hela kroppen. Det är få roller jag gjort genom åren som tagit tag i mig så som Shirley gjort. Hon har knockat mig i både skratt och gråt men framför allt har hon fått mig att våga se mitt eget liv som något som mår bra av förändring. Jag älskar Shirleys längtan och hennes tragikomiska försök att våga vara älskandes i livet. För mig är ”Shirley Valentine” en resa i outsinlig skådespelarutmaning tillsammans med makalös njutning, har Maria Lundqvist, 60, berättat i ett uttalande.

Just på Marias födelsedag är det premiär på Stora teatern i Göteborg, varför hon i skrivande stund har fullt upp med repetitioner.

– Pluggar för fullt just nu, matar in texten, ord för ord, känner efter var vändpunkterna är, kommatecknen, tystnaden som uppstår när orden tar slut, Shirleys innerliga längtan och förvirring över livet snart i min kropp. Timme ut och timme in. Det tar tid att bli ett med hennes tempo och snabba vändningar och än en gång hitta svänget när hon säger något hon inte menar och vänder när hon helst står still, skriver Maria Lundqvist på Instagram.

LÄS MER:

Exit mobile version