Maria Lundqvists rädsla efter åren med Kristoffer – insikten om 21 år yngre kärleken: ”Smärtsamt”

Döden.

Det är samtalsämnet som skådespelaren Maria Lundqvist undviker med sin 21 år yngre kärlek Kristoffer Hellström.

– När man lever i en kärleksrelation med en som är så mycket yngre eller så mycket äldre så blir det så oerhört smärtsamt att jag ska dö, säger hon i podcasten ”Nemo möter en vän”.

Den folkkära skådespelaren Maria Lundqvist, 59, lever sedan 13 år tillbaka med kärleken Kristoffer Hellström, 38.

Faktumet att det skiljer 21 år mellan dem gjorde att de fick möta många fördomar tidigt i sin relation.

Det har Maria tidigare berättat om i en intervju med Hemmets Journal.

– Vi har haft mycket emot oss, en hel del utmaningar. Det var många som undrade om vi var rätt eller om vår relation verkligen skulle hålla. Denna undran var frisk och naturlig att få, sa hon då och fortsatte:

– Men sedan fanns det olyckskorparna som ifrågasatte vår relation, de som bara varit ute efter löpsedlar, men den tiden är tack och lov förbi. Det som är fint är alla de som hört av sig kring vår åldersskillnad, som själva stått inför samma oro och rädsla. Där har vi kunnat pusha och stötta. Vi har fått förmedla att åldersskillnaden till och med kan skapa en starkare relation. Viktigast är att våga välja varandra, prata om våra olikheter och sedan leva livet som man själv vill.

LÄS MER: Maria Lundqvists nya bekännelse om 21 år yngre kärleken Kristoffer – efter alla år ihop

Maria Lundqvist och Kristoffer Hellström. Foto: Anders Wiklund / TT / kod 10040

Hyllade kärleken till Kristoffer

Men trots människors fördomar har paret hållit ihop – och nu har de kilat stadigt i över 13 år.

Nyligen berättade Maria om sin stora glädje över kärleken. I ett inlägg på sin Instagram delade skådespelaren då med sig av en bild av hjärtformade stenar som hon hittat i naturen.

”Om man orkar och vill titta lite närmre ser vi att ”hjärtat” alltid börjar utifrån ETT sen delar det sig till TVÅ. En grund, och sen TVÅ människor som skapar en egen vinge, sin egna tanke sin egna utflykt”, skrev Maria.

Hon passade även på att skicka en kärleksfull hälsning till sin Kristoffer.

”Ett hjärta, en gemenskap utifrån två människors längtan ! Dubbel glädje Dubbel längtan….Dubbel Drömmar ! Ett V som i Vi. Älskar dig Kristoffer ! Över 13 år tillsammans ! Så lycklig över att vi blev vi och att våra båda världar blev till En stor”, skrev Maria.

LÄS MER: Maria Lundqvists uppgörelse med sonen Anton – därför jobbar de inte ihop: ”Medvetet separerat…

Maria Lundqvists insikt om kärleken

När Maria Lundqvist nyligen gästade podden ”Nemo möter en vän” öppnade hon upp om hur det är att vara ett par med stor åldersskillnad.

– Vi möter livet utifrån olika förutsättningar förstås, men för det mesta så möter vi livet otroligt rikt eftersom vi har två olika ingångar som berikar upplevelsen, berättar hon i podden enligt Expressen.

Men det finns ett samtalsämne som paret undviker – och det är döden. Maria berättar i podden att Kristoffer ber henne sluta om hon pratar om sin död.

– När man lever i en kärleksrelation med en som är så mycket yngre eller så mycket äldre så blir det så oerhört smärtsamt att jag ska dö, om att allt går naturligt, före honom och sen ska han ha ett helt liv efter mig, jag blir både svartsjuk och rörd, säger Maria och fortsätter:

– I vissa stunder kan jag säga till honom att lova mig att du inte går omkring och är för ledsen, för den kärlek vi har måste få leva vidare och i nästa sekund så tänker jag ”fan ta dig om du träffar någon annan”.

maria lundqvist
Maria Lundqvist i ”Stjärnorna på slottet” 2013. Foto: SVT

Vi önskar er allt gott, Maria och Kristoffer!