Marie Göranzons utbrott i TV4 – vansinnig efter nya beskedet: ”Jag är riktigt förbannad”

Smittspridningen tar fart i skidorterna.
Samtidigt ska högstadie- och gymnasieskolor stängas ner och elever tvingas till distansundervisning veckan efter sportlovet.
Nu ryter folkkära skådespelaren Marie Göranzon ifrån.
– Jag är riktigt förbannad över att man kan komma med ett sådant beslut, säger hon i TV4.

Det var i veckan som region Stockholm kom med beskedet att skolorna rekommenderas hålla eleverna hemma med distansundervisning veckan efter sportlovet.

Detta till följd av coronapandemin och oron över den ökade smittspridningen i samhället med bland annat den brittiska mutationen.

– Vi behöver fler åtgärder i Stockholm efter två veckors ökning av konstaterade fall. Så nu kommer vi med regionala rekommendationer, säger smittskyddsläkaren Maria Rotzén Östlund till SVT.

Stockholm är en av fyra regioner som inför distansundervisning för högstadie- och gymnasieskolor. Det handlar även om region Västra Götaland, region Skåne och region Gotland.

Marie Göranzons ilska: ”Fruktansvärt orättvist”

Beskedet om de stängda skolorna har fått den folkkära skådespelaren Marie Göranzon, 78, att gå i taket. Dramaten-stjärnan är fullständigt vansinnig över beslutet – och vädrade på torsdagen sitt missnöje i direktsänd tv.

Foto: TV4

– Jag blev väldigt uppretad i går när jag fick höra att man ska stänga ner skolorna i Stockholm efter sportlovet i februari, säger hon i TV4:s ”Malou efter tio”.

Samtidigt som många familjer åker till Sälen mitt i pandemin stannar andra elever hemma. Mängder av skidsugna människor har vallfärdat till skidorterna under sportlovsveckorna som nu pågår runtom i landet.

LÄS MER: Sjuksköterskan Erika ryter ifrån – mot skidturister i pandemin: ”Ett hån mot oss som jobbar”

Det har samtidigt rapporterats om befarad ökad smittspridning i just skidorterna.

Göranzon menar att beslutet att stänga skolorna är orättvist mot de elever som stannar hemma och inte åker på skidsemester mitt i pandemin.

– Då tänker jag så här, att alla bemedlade barn som får åka upp och åka skidor. De andra går hemma och har kanske ingen vuxen och ingen mat, eller i alla fall väldigt tråkigt, säger Göranzon.

Hon fortsätter:

STOCKHOLM 20121119 Skådespelaren Marie Göranzon spelar en av rollerna i filmen ”Blondie” Foto: Robin Haldert / SCANPIX / TT

– Sen kommer de hem, de här barnen från fjällen. Då ska de här andra barnen vara hemma igen, en vecka till utan lärare, utan skolmåltid, utan det sociala livet. I karantän. Fruktansvärt orättvist. Jag tycker att… de har inte tänkt där va. Inte ett ögonblick tänkt på alla dessa, det är alltså högstadiet vi talar om. Känslig ålder. Jobbigt för dem, många tycker inte om att vara hemma från skolan, säger Marie Göranzon i TV4.

Skådespelaren menar att beslutet är helt uppåt väggarna.

– Jag är riktigt förbannad över att man kan komma med ett sådant beslut!

Vad tycker du om detta, håller du med Marie Göranzon? Skriv gärna en kommentar och dela med dig av dina åsikter!