Marie Mandelmann öppnar upp om framtiden med maken Gustav – efter tuffa tiden: ”Vi kommer få….”

Coronapandemin tvingade paret Mandelmann att stänga ned sin gård för besökare, vilket har fått ekonomiska konsekvenser. Nu öppnar Marie Mandelmann upp om jobbiga tiden.

Under fyra säsonger har tittarna fått följa med Marie, 55, och Gustav Mandelmann, 54, på deras gård i Djupadal, på Österlen i Skåne. Och tidigare i år kom det glädjande beskedet att det blir ytterligare en säsong av programmet.

Sedan dess har det kommit olika bud om huruvida programmet skulle kunna spelas in under pandemin. Men till slut meddelade paret att de tillsammans med TV4 har satt upp en rad strikta regler för att inspelningen ska kunna bli av, rapporterar Hänt.

Käppar i hjulen

Men pandemin har inte bara satt käppar i hjulen för tv-inspelningen. Vanligtvis brukar det strömma in folk på Djupadal. Men i år har makarna tvingats ta till drastiska åtgärder och har stängt gården helt och hållet för besökare.

Men beslutet påverkar såklart inte bara besökarna. Att stänga ner gården gör att makarna inte alls får in samma intäkter, något Marie öppnat upp sig om i Expressen.

– Vi kommer få svårt att få ihop det. Men vi fixar det. Vi är självförsörjande, säger Marie till Expressen.

Men i stället för att deppa ihop totalt försöker paret fokusera på det positiva och komma i ordning med saker de tidigare behövt lägga åt sidan. Bland annat ska de bygga om parkering och gårdsbutik.

Den här gången blir det ingen utbyggnad, i stället ska paret dra ner på ytorna.

– Vi gör inte som många andra gör och maxar. Vi går åt andra hållet, gör det bara hållbart. Vi kommer till och med att gå ner i antalet besökare. Få det mer rimligt, säger Marie och fortsätter:

– Vi hade kunnat göra allt större och ha öppet varje dag och öppna filialer. Men vi gör i stället tvärtom. Vi vill bara göra det hållbart. Det handlar inte om att vi ska tjäna mer pengar.

Vad tycker du om det här? Dela gärna och berätta.