Marie Serneholt bryter tystnaden – efter amningsfrågan om tvillingarna: ”Ett beslut…”

Artist, tv-personlighet, bloggare – och mamma.
Marie Serneholt berättar nu öppenhjärtigt om livet som småbarnsförälder – efter att andra ber om råd och tips vad gäller amningen.

Marie Serneholt slog igenom redan i slutet på 1990-talet. Då som medlem i gruppen A Teens som spelade in coverskivor på ABBA:s största hits.

Men sedan dess har det hänt mycket i artistens liv.

Hon har programlett stora underhållningsshower – i olika kanaler – såsom Melodifestivalen, Bingolotto och X Factor. Hon har spelat huvudrollen i musikalen Grease på Göta Lejon i Stockholm. 2015 medverkade hon i TV4:s Let’s dance. Och så har hon så klart en solokarriär inom musiken.

”Jag förstår att alla barn är olika…”

Men framför allt så är Marie Serneholt mamma till sina tvillingar. Tillsammans med kärleken Fredric Palmqvist får hon småbarnslivet att gå ihop, vilket hon bloggar om på tidningen Mamas hemsida.

Där har läsarna nu fått ställa sina egna frågor till Serneholt, för att också be om tips och tricks.

En av läsarna skriver att hon själv väntar tvillingar i vår. Hon är spänd inför detta men tycker också det känns lite läskigt. Läsaren undrar hur Marie och Fredric gjorde i början av föräldraskapet.

”Jag förstår att all barn är olika men intressant att få lite inspiration. Ammade du varje gång eller pumpade du/gav ersättning så att din man kunde ta ansvaret varannan gång eller liknande?” skriver läsaren i en fråga som Marie Serneholt har publicerat på sin blogg.

View this post on Instagram

Me and my crew 🐻🐻 #philipandnicholas

A post shared by Marie Serneholt (@marieserneholt) on

Marie Serneholt svarar glatt och ger först och främst en stor eloge till sin egen mamma, som bodde hos dem den första tiden. Det var till stor hjälp för familjen, skriver Marie.

Stor omställning att bli tvåbarnsmamma

För artisten var det en stor omställning att bli mamma – och dessutom till två stycken på samma gång.

”Jag ammade inte utan varvade ersättning med att jag pumpade den första tiden. De ville äta varannan timme de första månaderna och jag var uppe och matade varje gång och min mamma och sambo hjälptes åt”, skriver Marie Serneholt i ett svar på bloggen.

View this post on Instagram

Happy Valentines ❤️❤️ #philipandnicholas

A post shared by Marie Serneholt (@marieserneholt) on

Artisten ger också rådet att man ska göra som man själv vill.

”Hur man vill göra med ersättning vs amma är ett beslut man själv ska fatta, men för oss har det varit det rätta att göra så här. Oavsett hur man väljer att göra så skulle iaf jag rekommendera att barnen vänjer sig vid att ta flaska också – just för att någon annan ska kunna hjälpa till att mata”, skriver hon.

Nu önskar vi Marie Serneholt och hennes Fredric en fortsatt fin vinter och vår!

TV: Hyllning till alla mammor