Mark Levengood och Jonas Gardell separerar – beslutet efter över 30 år som par

En kärlekssaga är över.

På sina respektive sociala medier meddelar folkkära kändisparet Jonas Gardell och Mark Levengood att de går skilda vägar.

”Det är med sorg och stark overklighetskänsla som jag berättar att Mark och jag har separerat”, skriver Jonas Gardell i ett inlägg på sin Instagram.

I över 30 år har folkkära tv-profilerna Jonas Gardell och Mark Levengood varit ett av Sveriges mest älskade kändispar.

Under årens lopp har de hunnit gifta sig mer än en gång.

– Vi gifte oss första gången år 1988. Det var inte lagligt då ännu, men vi gjorde det ändå. Våra syskon gifte sig och hade roliga fester, så vi tänkte att vi ville göra samma sak, har Mark tidigare berättat i en intervju med Sveriges Radio.

Parets familj har också utökats genom åren då de tillsammans har två barn: Olga och Amos.

Mark Levengood, Jonas Gardell
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Men under fredagen meddelade det älskade kändisparet att de separerar.

På deras respektive sociala medier berättar Jonas Gardell och Mark Levengood att de inte längre har någon kärleksrelation.

Mark Levengood och Jonas Gardell separerar

Gardell berättar att han och Mark nu går i terapi i hopp om att det kan leda till något gott.

”Det är med sorg och stark overklighetskänsla som jag berättar att Mark och jag har separerat. Vi ska inte skilja oss, men har inte längre en kärleksrelation utan ska försöka vara vänner. Vi går i terapi och får se var det leder”, skriver han.

Jonas Gardell skriver vidare att paret inte kommer göra några fler uttalanden om seperationen, då det är alldeles för smärtsamt.

”Jag berättar för att slippa smussla men i övrigt är detta helt privat och mycket smärtsamt. Vi kommer inte kommentera på något annat sätt, svara på frågor eller ge intervjuer och ber om respekt för detta. Men ni får gärna se på oss och vårt famlande med ömsint och kärleksfull blick”.

LÄS MER: Jonas Gardells besked med maken Mark Levengood – viktiga beslutet för barnen

Mark Levengoods känslostarka ord om uppbrottet från Jonas Gardell

Även Mark Levengood skriver känslosamt om hur han och Jonas tagit beslutet att separera.

Han förtydligar att paret kommer fortsätta vara gifta och att han ber alla respektera deras önskan om att inte prata mer offentligt om uppbrottet.

”Det är med stor sorg som vi efter ett långt liv ihop idag meddelar att vi separerar. Vi kommer dock fortsätta vara gifta, och får hjälp att försöka reda ut det som är svårt och trassligt”, skriver han och fortsätter:

”Sänd varma tankar till oss. Dock kommer vi med hänsyn till vår familj inte att svara på några frågor och ber om respekt och förståelse för detta”.

I kommentarsfältet på deras respektive sociala medier överöses paret av stöttande ord från vänner och kollegor.

”Älskade, underbara människor. Mitt hjärta värker för er. Sänder er mycket värme, tankar, kärlek och sinnesro. ”This to shall pass”, som en mycket klok man sa, och faktiskt även ingraverade i sin egen vigselring. Det är något oerhört vackert, sårbart och ödmjukt över det. Var rädda om er. Det kommer ljusna igen”, skriver artisten Sonja Aldén.

”Varma varma omtankar kring allt som är och har varit”, skriver författaren Stina Wollter.

”Älskade ni. Kourage och all tänkbar värme från mig”, skriver artisten Lisa Nilsson.

Även artisten Mariette Hanson skickar en fin och kärleksfull hälsning på Jonas Gardells Instagram.

”Ni båda är så stor inspiration och förebilder till många. Ta hand om er själva med också om varandra. Så länge ni mår bra är det de viktigaste. Kram från mig och hela familjen”, skriver hon.

Vi hoppas på det bästa för er båda. All kärlek till er Jonas och Mark!