Märkliga detaljen på kungabilden – med kronprinsessan Victoria, prins William och Kate

Prins William och hans Kate, hertiginna av Cambridge, är på ett tre dagar långt officiellt besök i Sverige. Det är första gången som prinsessan Dianas äldste son och hans fru kommer hit.

Prinsparet har bland annat besökt en skola, spelat bandy och tittat in på Nobelmuseet. På tisdagen tog kungaparet och kronprinsessparet emot på Stockholms slott för en lunch, och efteråt har bilden på de svenska och brittiska kungligheterna väckt reaktioner.

I samband med kungliga besök tas ofta flera officiella porträtt. Så även denna gång när kungen och drottningen bjöd in till lunch på slottet.

Hovet och bildbyråernas fotografer tog flera bilder, och det var när kungahuset själva lade upp ett foto på sociala medier som många hörde av sig.

”Är de så långa, eller är vårt kungahus korta? Kanske är bilden en synvilla..”, skriver en person.

”Man hajar till lite när man träffar nån från vår kungafamilj över hur korta de är!”, skriver en annan.

Så, hur ligger det egentligen till?

Fr v Catherine, hertiginnan av Cambridge, Prins William, hertig av Cambridge, kung Carl Gustaf, drottning Silvia, prins Daniel och kronprinsessan Victoria poserar för en gruppbild inför en lunch på Stockholms slott. Hertigparet är på tre dagar långt officiellt besök i Sverige. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Victoria äter enligt uppgift 1,72 meter, medan Kate Middleton är 1,75. Men på bilderna där Kate och Victoria står bredvid varandra tycks det vara mer än tre centimeter som skiljer, samtidigt som Victoria bär högre klackar.

Kungen uppges vara 1,79 meter lång, medan prins William är 1,91 lång. Drottning Silvia ska vara 1,70 meter och prins Daniel är 1,80.

Dela gärna detta vidare och hälsa våra brittiska kungligheter välkomna till Sverige!