Martin Stenmarcks stora sorg: ”Jag saknar dig varje dag”

Martin Stenmarcks mamma gick bort, bara 51 år gammal.

I dag är det 17 år sedan.

– Jag saknar dig varje dag, skriver Stenmarck på sin Instagram.

Martin Stenmarck, som växte upp med separerade föräldrar har i en tidigare intervju med Året runt berättat om sin turbulenta uppväxt. Stenmarck flyttade många gånger som barn, och var van med uppbrott. Under åren var mamma Linda, trots allt, alltid syskonens samlingspunkt. Men så 2000 vändes allt upp och ner när hon fick diagnosen malignt melanom. Några år senare gick hon bort, bara 51 år gammal.

– Den sista tiden låg hon på sjukhus i Göteborg. Hennes tillstånd pendlade hela tiden och vi barn satt vid hennes säng i flera dagar. När mamma hörde att jag funderade på att ställa in en inbokad fotografering i Stockholm sa hon bestämt: ”Nej, jag vill att du åker!” Jag frågade alla mina syskon till råds, och de tyckte också att jag skulle åka, berättade Martin Stenmarck för Året runt.

Under fotograferingen fick han ett samtal: Martins mamma hade somnat in.

Martin Stenmarcks fina ord till sin mamma

I dag är det sjutton år sen, och Martin Stenmarck minns sin mamma med kärlek. På Instagram har han lagt upp en bild på henne som ung.

– Jag saknar dig – varje dag. 17 år sen i dag, skriver Martin Stenmarck följt av ett hjärta.

Flera av Martins följare kommenterar själva inlägget med hjärtan. Däribland Peter Jöback, Richard Herrey och Martins svägerska Lina Hedlund.

Martin Stenmarck är i dag aktuell i Melodifestivalen. Det är fjärde gången Stenmarck, som numera kan kalla sig för schlagerveteran, deltar i tävlingen.

I deltävlingen i Leksand förra veckan lyckades den tidigare Mello-vinnaren med bedriften att ta sig till Andra Chansen med bidraget ”Låt skiten brinna”. Stenmarck tävlade där mot just Lina Hedlund. Och hon tog sig hela vägen till finalen i Friends arena, och vann därmed familjekampen mot Martin.

Det är verkligen hemskt att förlora en närstående. Skicka gärna dina styrkekramar till Martin i kommentarsfältet på Facebook.