Mats Knutson om Marcus Oscarsson bakom kulisserna – orden om konkurrenten: ”Han har varit väldigt…”

Mats Knutson och Marcus Oscarsson är båda välkända politiska kommentatorer, men på varsin tv-kanal.

Då de båda tillhör olika kanaler är det sällan de syns i samma sammanhang, men i en nyligen gjord intervju berättar Mats vad han ärligt egentligen tycker om sin konkurrent på TV4.

Nu ger Marcus Oscarsson svar på tal.

När det är stora politiska händelser finns Mats Knutson i SVT och Marcus Oscarsson på TV4 där för att guida tittarna genom de invecklade utvecklingarna.

Med sin stora kunskap och kompetens har de också blivit populära hemma hos tv-tittarna som gärna lyfter fram dem.

När det var dags för USA-valet hyllades Marcus Oscarsson stort av tittarna och skrev ett tack till svenska folket på sin Instagram.

”TUSEN TACK TILL ALLA NI SOM FÖLJT MED I TV4:s USA-VALVAKA”⁣

”TV4:s USA-valsändning varade i drygt 37 timmar och det var en fantastisk upplevelse där spänningen bara ökade och ökade. Denna politiska TV-rysare hade inte varit någonting utan alla ni TV-tittare som hängde med och följde vår USA-valvaka. Ni är fantastiska!⁣ Tusen Tack till Er Alla! ”, skrev han då.

LÄS MER: Pernilla Wahlgrens plötsliga ord om Marcus Oscarsson – efter alla hyllningar: ”Var har de hittat honom”

Chockallergin i direktsändning

Mats Knutson däremot blev stort uppmärksammad dock för en helt annan anledning under hösten.

I direktsändning hade hans ansikte plötsligt svullnat upp, vilket fick flera tittare att reagera stort.

– Innan vi går in på intervjun, tänkte jag bara säga att du har precis fått en allergisk reaktion, så du är lite svullen i ansiktet. Men du mår okej va? sade programledaren Cecilia Gralde i direktsändning.

Mats Knutson svarade:

– Det ska gå bra tror jag.

LÄS MER: Mats Knutson drabbad av allergichock i SVT:s direktsändning – här är sanningen bakom bilderna

Mats Knutsons ord om Oscarsson

Men även om Mats och Marcus arbetar på olika tv-kanaler har de knappast varit omedvetna om varandra.

I ett inlägg på Instagram uppmärksammar nu Oscarsson en intervju som Aftonbladet gjort med Mats, där han berättar vad han egentligen tycker om honom och hans ”amerikanska sätt”

Jag tycker det är jättebra. Marcus har varit väldigt duktig på sociala medier och på att bygga en grupp följare och interagera med den gruppen på ett sätt som jag inte lyckas göra, säger Mats Knutson.

Mats Knutson
Foto: Frankie Fouganthin/Wikkicommons

Fina hyllningen till konkurrenten

Nu svarar Marcus på Knutsons uttalande.

”En fantastisk duktig och sympatisk tv-kommentator och min förebild”, skriver Oscarsson och fortsätter:

”SVT:s eminente politiske kommentator Mats Knutson är idag med i ett fint reportage i Aftonbladet. Han har alltid varit en stor förebild för mig – skarp, rapp, sympatisk, kunnig, initierad och alltid väldigt saklig och korrekt. Han har en trevlig stil och framtoning och ser alltid glad och pigg ut i TV-rutan”.

”Han utstrålar den där värmen, kunnigheten och engagemanget som gör att jag alltid vill se när han medverkar i SVT Aktuellt och Rapport”.

”Tänk om världen kunde vara mer sådan”

Marcus Oscarsson berättar att Knutson är hans förebild och att han tackar ödmjukt för hans konkurrents fina ord.

”I reportaget uttalar han sig även om mig – och han gör det på ett fantastiskt trevlig sätt. Tänk om världen kunde vara mer sådan; att man säger positiva och trevliga saker om varandra. T.o.m. när man jobbar för konkurrerande TV-kanaler. Det är något partierna kunde ta efter lite mer”, skriver han och fortsätter:

”Tänk om S och SD ibland kunde säga ”det där gjorde det andra partiet riktigt bra”. Eller om V:s och KD:s partiledare kunde berömma varandra. Mer av sådant i politiken skulle jag älska. Och jag tror alla skulle vinna på det”.

Så fint att höra! Vi håller med dig Marcus! Världen hade varit en trevligare plats om alla valde att hylla varandra istället!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.