Mats stora kärlekslycka – folkkära tv-profilens ord om förlovningsplanerna med nya flickvännen: ”Jätteroligt”

Tv-succén ”Välkommen till Köping” är tillbaka i rutan och folkkära tv-profilen Mats Halvarsson är förväntansfull på den nya säsongen.

Men den här säsongen är det inte Mats singelliv som vi får följa, han har nämligen träffat en ny flickvän. Och nu berättar han om de storslagna planerna.

”I en annan del av Köping” var en tv-programserie som skildrar livet på ett gruppboende för människor med funktionsvariationer i den västmanländska orten Köping. Programmet blev en stor succé 2007 och har bland annat vunnit priser på tv-galan Kristallen.

Programmet har sänts under flera säsonger på genom åren har vi fått följa personernas med och motgångar. Men nu har det gått närmare två år sedan vi såg tittarfavoriterna Linda Hammar, Mats Halvarsson, Tobbe Jonsson och Frans ”Frasse” Pettersson sist.

”Välkommen till Köping”

Men nu drar en ny säsong av tittarfavoriten igång. Från starten visades programmet på TV4, och har på senare år kommit tillbaka i Kanal 5 under titeln ”Välkommen till Köping”.

Linda Hammar i Välkommen till Köping.
Linda Hammar i Välkommen till Köping. Foto: Kanal 5/Youtube

Precis som tidigare varvas vardagliga aktiviteter med utflykter, glädje och sorg. I en intervju med TT berättar Linda om den nya säsongen.

– Kan du tänka dig att det blir en ny säsong! Det känns underbart, fast det har så klart varit skönt att vila lite också. Jag har både brutit ett ben och haft corona, men nu är jag tillbaks, säger Linda Hammar i en TT-intervju, skriver Aftonbladet.

– Och jag behöver inte skämmas bara för att jag har ett handikapp heller, så får man ju tänka. Jag är fin som jag är.

Den motorintresserade Mats Halvarsson, är en annan av huvudpersonerna i serien, ser också fram emot en ny säsong.

I den förra säsongen fick vi se hur han sken upp när han fick köra chefens stora bil ute i terrängen. Men den här säsongen är det någonting helt annat som får ögonen att glittra.

Mats planer med kärleken

Mats var tidigare tillsammans med Linda Hammar i samma serie, men kärleken sinade och för några år sedan gjorde de slut.

I den senaste säsongen har man fått följa Linda och hennes nya pojkvän Lars-Åke medan Mats längtat efter någon ny att dela vardagen med.

Och nu avslöjar han att han har hittat kärleken på nytt.

– Jag har en ny flickvän, säger Mats i en intervju med P4 Västmanland.

Men det är inte bara en flickvän, paret har planer på att förlova sig.

– Vi har hittat en ring också, säger han till radion.

Mats avslöjar att det blir mycket fokus på hans kärleksliv i den nya säsongen och det glädjer honom.

– Det är jätteroligt, säger han till P4 Västmanland.

Den nya säsongen av ”Välkommen till Köping” har premiär tisdag 8 februari klockan 21.00 i Kanal 5 och Discovery plus.

Underbart! Stort grattis till kärleken Mats, vi unnar dig alla kärlek och lycka.