Meghans ”förbjudna” drag på bröllopet – bar svart på stora dagen

Som ny medlem i den brittiska kungafamiljen får Meghan Markle lära sig en lång rad av vett- och etikettregler att förhålla sig till. Men på nytagna bilder från Harrys vän Charlie Van Straubenzees bröllop ses Meghan bryta mot något som för många är en viktig regel.

I helgen var det prins Harrys goda vän Charlie van Straubenzees tur att gifta sig med sin stora kärlek Daisy. Harry var givetvis en av hedersgästerna, men det hans fru Meghan valde att ta på sig dagen till ära gick inte hem hos alla, nämligen en svart klänning.

”Kvinnor ska inte ha helsvart”

Enligt Svensk Dam var det många som tyckte att det svarta klädvalet var opassande, en av dessa är folkvettsexperten Magdalena Ribbing, som tidigare understrukit följande i magasinet Elle:

– Kvinnor ska inte ha på sig helsvart eftersom det är den traditionella sorgmarkeringen. Om man bara har en festklänning och den är svart så kan man ha en jacka, ett brett skärp eller några stora tillbehör i en tydlig färg som utgör en tredjedel av den klänningen. Då ska det vara just en tydlig färg, inte beige eller vitt.

Meghan Markle bär svart på vännens bröllop
Foto: Joe Giddens/TT

Har fått kritik tidigare

Meghans val av klänning blev snabbt en stor snackis som omnämndes i ett flertal tidningar inom loppet av ett dygn. Men då den har både grönt och ljusrosa i kjolen nertill, så kan det vara så att den motiverats med samma beskrivning som Magdalena Ribbing godkände. Vissa håller dock fast vid att svart aldrig bör bäras av gästerna på bröllop. Tidigare har Meghan kritiserats för att hon satt med benen i kors när hon skulle fotas ihop med drottningen, vilket fick folket att rasa.

Meghan Markle på bröllop med Harry
Foto: Joe Giddens/TT

Vad tycker du om Meghan Markles val av klänning? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.